Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cacığın içine konan malzemeler şunlardır:
- Salatalık: Genellikle 3-4 adet salatalık kullanılır, kabukları alacalı şekilde soyulur ve küçük küpler halinde doğranır veya rendenin kalın tarafıyla rendelenir 12.
- Sarımsak: 2 diş sarımsak, tuz ilavesiyle havanda ezilir 12.
- Yoğurt: 400 g Pınar yoğurt veya süzme yoğurt tercih edilebilir 13.
- Dereotu: Yarım demet dereotu ince kıyılır 12.
- Soğuk su: 150-200 ml soğuk su, cacığın kıvamını ayarlamak için kullanılır 12.
- Zeytinyağı: Servis öncesinde üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilebilir 25.
- Nane: Kuru veya taze nane, cacığın üzerine süslemek için kullanılabilir 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: