Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cacıkta salatalık yerine dereotu, semizotu, ıspanak, marul, kabak, haşlanmış patates, domates veya havuç kullanılabilir 14.
- Dereotu: Salatalık yerine dereotu kullanılarak yapılan cacık, "dere otu cacığı" olarak adlandırılır 1.
- Semizotu: Semizotu kullanılarak yapılan cacık, "semizotlu cacık" olarak bilinir 4.
- Ispanak: Ispanaklar küçük küçük doğranarak "ıspanaklı cacık" elde edilir 4.
- Marul: Doğranmış marullar ilavesiyle "marullu cacık" yapılır 4.
- Kabak: Soyulup rendelenmiş kabak ile "kabaklı cacık" yapılır 4.
- Haşlanmış patates: Haşlanmış patatesler küp küp doğranarak ilavesiyle "patatesli cacık" yapılır 4.
- Domates: Minik küpler halinde doğranmış domatesle "domatesli cacık" yapılır 4.
- Havuç: Soyulup rendelenmiş veya rendelenip az sıvı yağda yumuşayana kadar kavrulmuş havuçların soğuduktan sonra kullanılmasıyla "havuçlu cacık" yapılır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: