Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bazlamanın püf noktaları şunlardır:
- Hamur Kıvamı: Hamur, ele yapışmayan, yumuşacık ve orta sertlikte olmalıdır 13. Bu kıvamı sağlamak için ılık süt, soda veya yoğurt gibi malzemeler kullanılabilir 1.
- Mayalandırma: Hamur, oda sıcaklığında en az 40 dakika mayalandırılmalıdır 1.
- Bezelere Ayırma: Mayalanan hamur, eşit büyüklükte bezelere ayrılmalı ve ikinci bir mayalandırma işlemine bırakılmalıdır 1.
- Pişirme: Bazlamalar, sac üzerinde veya önceden ısıtılmış tavada pişirilmelidir 14. Tavada pişirirken hamurun çok kalın olmaması ve her iki tarafının da yağlanarak pişirilmesi önemlidir 14.
- Dinlendirme: Pişirdikten sonra bazlamalar, oda sıcaklığında dinlendirilmelidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: