Buradasın
Bazlama hamuru nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bazlama hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram un 1;
- 1 paket instant kuru maya (yaklaşık 10 gram) 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 tatlı kaşığı şeker 1;
- 300 ml ılık su 1;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1.
Hazırlanışı:
- Unun ortasında bir çukur açarak kuru mayayı, tuzu ve şekeri ekleyin 1.
- Ilık suyu yavaş yavaş unun ortasına ekleyin ve unun kenarlarını içe doğru alarak karıştırmaya başlayın 1.
- Hamur toparlanmaya başladıktan sonra zeytinyağını ekleyin ve hamuru yaklaşık 10 dakika boyunca yoğurun 1. Hamur pürüzsüz ve elastik bir kıvam almalıdır 1.
- Hamurunuzu bir bezle örtün ve ılık bir ortamda yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın 1.
- Mayalanan hamurunuzu unlu bir zemin üzerine alın ve beş eşit parçaya bölün 1.
- Her bir parçayı avuç içiyle yuvarlayarak şekil verin 1.
- Önceden ısıtılmış bir tavada, hamurlarınızı orta ateşte her iki tarafı da altın rengi alana kadar pişirin 1. Pişirme süresi genellikle 2-3 dakika kadar sürmektedir 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: