• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevap
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • Yemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Bazlama hamuru nasıl yapılır?

    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #Hamur
    • #EvYemekleri

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Bazlama hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
    • 4 su bardağı un 15;
    • 1 su bardağı ılık süt 1;
    • 1 su bardağı ılık su 1;
    • 1 paket instant maya (ya da 1 yemek kaşığı kuru maya) 1;
    • 1 tatlı kaşığı şeker 1;
    • 1 tatlı kaşığı tuz 1;
    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1.
    Yapılışı:
    1. Ilık su ve süte şekeri ekleyin, ardından mayayı ilave edip 10 dakika bekleyin 1.
    2. Unu geniş bir kaba alın 1. Maya karışımını, sıvı yağı ve tuzu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun 1.
    3. Hamurun üzerini streç film veya bezle kapatıp yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın 1.
    4. Mayalanan hamurdan eşit büyüklükte bezeler yapın ve hafif unlanmış zeminde bezeleri açın 1.
    5. Isıtılmış yapışmaz tavada veya sac üzerinde her iki tarafını da güzelce pişirin 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. turkgun.com
        1
      2. kanald.com.tr
        2
      3. kulturportali.gov.tr
        3
      4. hurriyet.com.tr
        4
      5. yasemin.com
        5
    • Bazlamaları daha çıtır yapmak için ne yapılabilir?

    • Bazlama hamurunu daha lezzetli hale getirmek için hangi malzemeler eklenebilir?

    • Bazlamaların kabarması için hangi püf noktaları önemlidir?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Mayalı hamur yaparken püf noktaları nelerdir?

    Mayalı hamur yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları şunlardır: 1. Maya ve suyun sıcaklığına dikkat edin. 2. Hamuru yoğurduktan sonra dinlendirmek gluten gelişimi için önemlidir. 3. Pişirme öncesinde hamurun üzerini nemli bir bezle örtmek kabuk oluşumunu engeller. 4. Fırının önceden ısıtılması hamurun daha iyi kabarmasını sağlar. 5. Hamurun kabarması için yeterli zaman tanımak acele etmemek önemlidir. 6. Malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekir. 7. Instant maya kullanılacaksa mayayı doğrudan unla karıştırmak yeterlidir.
    • #Teknoloji
    • #YemekTarifleri
    • #Hamur
    • #Pişirme
    • #PüfNoktalar
    5 kaynak

    Bazlama hamuru neden sert olur?

    Bazlama hamurunun sert olmasının birkaç nedeni olabilir: 1. Malzemelerin yanlış sıcaklıkta eklenmesi: Su ve süt gibi malzemelerin çok sıcak veya çok soğuk olması mayanın yapısını bozar ve hamurun kabarmasını engeller. 2. Hamurun fazla yoğrulması: Hamuru sert yoğurmak, ele yapışmayan ama sert bir kıvam oluşmasına neden olur. 3. Yeterli mayalanma süresinin olmaması: Hamurun yeterince mayalanmaması, sert bir yapı oluşmasına yol açabilir.
    • #Teknoloji
    • #YemekTarifleri
    • #Hamur
    • #YemekTarifleri
    • #Hamur
    5 kaynak

    Bazlama hamuruna süt konur mu?

    Evet, bazlama hamuruna süt konur. Bazlama tarifi için gerekli malzemeler arasında 1 çay bardağı ılık süt bulunmaktadır.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    5 kaynak

    Bazlama hamuruna hangi un konur?

    Bazlama hamurunda 500 gram un kullanılır.
    • #Gıda
    • #Hamur
    • #Un
    5 kaynak

    Bazlamalık hamur kaç saat mayalanır?

    Bazlamalık hamur, en az 45 dakika ile 1 saat arasında mayalanır.
    • #Teknoloji
    • #YemekTarifleri
    • #Hamur
    • #Mayalama
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"9y870":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"isBirthdayUserId":true,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fbazlama-hamuru-nasil-yapilir-3420708427%3Flr%3D213%26ncrnd%3D34906","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"4778826131755064281","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1755064281992453-15794724433877882613-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-22-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"9y87w01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"9y871":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"9y87w02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"9y872":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**Bazlama hamuru yapmak için gerekli malzemeler:**\n\n* 4 su bardağı un [```1```](https://www.turkgun.com/yemek-tarifleri/bazlama-nasil-yapilir-evde-yumusacik-ve-kabaran-bazlama-tarifi/285861)[```5```](https://www.yasemin.com/yemek/haber/2814022-en-kolay-bazlama-nasil-yapilir-bazlamanin-puf-noktalari-neler-yumusacik-bazlama-tarifi);\n* 1 su bardağı ılık süt [```1```](https://www.turkgun.com/yemek-tarifleri/bazlama-nasil-yapilir-evde-yumusacik-ve-kabaran-bazlama-tarifi/285861);\n* 1 su bardağı ılık su [```1```](https://www.turkgun.com/yemek-tarifleri/bazlama-nasil-yapilir-evde-yumusacik-ve-kabaran-bazlama-tarifi/285861);\n* 1 paket instant maya (ya da 1 yemek kaşığı kuru maya) [```1```](https://www.turkgun.com/yemek-tarifleri/bazlama-nasil-yapilir-evde-yumusacik-ve-kabaran-bazlama-tarifi/285861);\n* 1 tatlı kaşığı şeker [```1```](https://www.turkgun.com/yemek-tarifleri/bazlama-nasil-yapilir-evde-yumusacik-ve-kabaran-bazlama-tarifi/285861);\n* 1 tatlı kaşığı tuz [```1```](https://www.turkgun.com/yemek-tarifleri/bazlama-nasil-yapilir-evde-yumusacik-ve-kabaran-bazlama-tarifi/285861);\n* 2 yemek kaşığı sıvı yağ [```1```](https://www.turkgun.com/yemek-tarifleri/bazlama-nasil-yapilir-evde-yumusacik-ve-kabaran-bazlama-tarifi/285861).\n\n**Yapılışı:**\n\n1. Ilık su ve süte şekeri ekleyin, ardından mayayı ilave edip 10 dakika bekleyin [```1```](https://www.turkgun.com/yemek-tarifleri/bazlama-nasil-yapilir-evde-yumusacik-ve-kabaran-bazlama-tarifi/285861).\n2. Unu geniş bir kaba alın [```1```](https://www.turkgun.com/yemek-tarifleri/bazlama-nasil-yapilir-evde-yumusacik-ve-kabaran-bazlama-tarifi/285861). Maya karışımını, sıvı yağı ve tuzu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun [```1```](https://www.turkgun.com/yemek-tarifleri/bazlama-nasil-yapilir-evde-yumusacik-ve-kabaran-bazlama-tarifi/285861).\n3. Hamurun üzerini streç film veya bezle kapatıp yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın [```1```](https://www.turkgun.com/yemek-tarifleri/bazlama-nasil-yapilir-evde-yumusacik-ve-kabaran-bazlama-tarifi/285861).\n4. Mayalanan hamurdan eşit büyüklükte bezeler yapın ve hafif unlanmış zeminde bezeleri açın [```1```](https://www.turkgun.com/yemek-tarifleri/bazlama-nasil-yapilir-evde-yumusacik-ve-kabaran-bazlama-tarifi/285861).\n5. Isıtılmış yapışmaz tavada veya sac üzerinde her iki tarafını da güzelce pişirin [```1```](https://www.turkgun.com/yemek-tarifleri/bazlama-nasil-yapilir-evde-yumusacik-ve-kabaran-bazlama-tarifi/285861).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://www.turkgun.com/yemek-tarifleri/bazlama-nasil-yapilir-evde-yumusacik-ve-kabaran-bazlama-tarifi/285861","title":"Bazlama Nasıl Yapılır? Evde Yumuşacık ve Kabaran...","shownUrl":"https://www.turkgun.com/yemek-tarifleri/bazlama-nasil-yapilir-evde-yumusacik-ve-kabaran-bazlama-tarifi/285861"},{"sourceId":2,"url":"https://www.kanald.com.tr/mutfagim/haber/bazlama-tarifi","title":"Bazlama Tarifi - Mutfağım - Haber | Kanal D","shownUrl":"https://www.kanald.com.tr/mutfagim/haber/bazlama-tarifi"},{"sourceId":3,"url":"https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/isparta/neyenir/bazlama--bazdirma--hamurlu-","title":"BAZLAMA (BAZDIRMA, HAMURLU) | Kültür Portalı","shownUrl":"https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/isparta/neyenir/bazlama--bazdirma--hamurlu-"},{"sourceId":4,"url":"https://www.hurriyet.com.tr/lezizz/bazlama-tarifi-36801564","title":"Bazlama Tarifi - Hürriyet Lezizz Hamur İşi Tarifleri","shownUrl":"https://www.hurriyet.com.tr/lezizz/bazlama-tarifi-36801564"},{"sourceId":5,"url":"https://www.yasemin.com/yemek/haber/2814022-en-kolay-bazlama-nasil-yapilir-bazlamanin-puf-noktalari-neler-yumusacik-bazlama-tarifi","title":"En Kolay Bazlama Nasıl Yapılır? Bazlamanın Püf Noktaları...","shownUrl":"https://www.yasemin.com/yemek/haber/2814022-en-kolay-bazlama-nasil-yapilir-bazlamanin-puf-noktalari-neler-yumusacik-bazlama-tarifi"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Bazlama hamuru nasıl yapılır?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}],"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"#Hamur"},{"href":"/yacevap/t/evyemekleri","text":"#EvYemekleri"}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Bazlamaları daha çıtır yapmak için ne yapılabilir?","url":"/search?text=Bazlama+nas%C4%B1l+%C3%A7%C4%B1t%C4%B1r+yap%C4%B1l%C4%B1r%3F&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Bazlama hamurunu daha lezzetli hale getirmek için hangi malzemeler eklenebilir?","url":"/search?text=Bazlama+hamuruna+lezzet+katan+malzemeler&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Bazlamaların kabarması için hangi püf noktaları önemlidir?","url":"/search?text=Bazlama+kabarmas%C4%B1+i%C3%A7in+p%C3%BCf+noktalar%C4%B1&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Bazlama+hamuru+nas%C4%B1l+yap%C4%B1l%C4%B1r%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"4778826131755064281","reqid":"1755064281992453-15794724433877882613-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-22-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1755064281992453-15794724433877882613-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-22-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"9y87w03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"9y873":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.hamur.gen.tr/mayali-hamur-nasil-hazirlanir-puf-noktalari-nelerdir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.droetker.com.tr/fikir/ipuclari-puf-noktalari/t/mayali-hamur-hazirlama?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.pelinchef.com/2014/06/mayali-hamur-hazirlamanin-puf-noktalari.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.haber7.com/yasam/haber/3500883-hamurun-iyi-mayalanmasi-icin-deneyin-bu-yontemle-hamurunuz-puf-puf-olacak?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yemektekeyifvar.com/yemek-sirlari/hamur-nasil-mayalanir?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/mayali-hamur-yaparken-puf-noktalari-nelerdir-589028237","header":"Mayalı hamur yaparken püf noktaları nelerdir?","teaser":"Mayalı hamur yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları şunlardır: 1. Maya ve suyun sıcaklığına dikkat edin. 2. Hamuru yoğurduktan sonra dinlendirmek gluten gelişimi için önemlidir. 3. Pişirme öncesinde hamurun üzerini nemli bir bezle örtmek kabuk oluşumunu engeller. 4. Fırının önceden ısıtılması hamurun daha iyi kabarmasını sağlar. 5. Hamurun kabarması için yeterli zaman tanımak acele etmemek önemlidir. 6. Malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekir. 7. Instant maya kullanılacaksa mayayı doğrudan unla karıştırmak yeterlidir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"#Hamur"},{"href":"/yacevap/t/pisirme","text":"#Pişirme"},{"href":"/yacevap/t/pufnoktalar","text":"#PüfNoktalar"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://mutfaksirlari.com/bazlama.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://dortmevsimguzellik.com.tr/sertlesmis-bazlama-nasil-yumusatilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://kackg.com.tr/nasil-yapilir/bazlama-nasil-yapilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://furkaninsaat.com/bazlama-yaparken-nelere-dikkat-edilmeli/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/bazlama-yapimi-puf-noktalariyla/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/bazlama-hamuru-neden-sert-olur-100657777","header":"Bazlama hamuru neden sert olur?","teaser":"Bazlama hamurunun sert olmasının birkaç nedeni olabilir: 1. Malzemelerin yanlış sıcaklıkta eklenmesi: Su ve süt gibi malzemelerin çok sıcak veya çok soğuk olması mayanın yapısını bozar ve hamurun kabarmasını engeller. 2. Hamurun fazla yoğrulması: Hamuru sert yoğurmak, ele yapışmayan ama sert bir kıvam oluşmasına neden olur. 3. Yeterli mayalanma süresinin olmaması: Hamurun yeterince mayalanmaması, sert bir yapı oluşmasına yol açabilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"#Hamur"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"#Hamur"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ye-mek.net/tarif/bazlama?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/bazlamanin-puf-noktalari/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yasemin.com/yemek/haber/2814022-en-kolay-bazlama-nasil-yapilir-bazlamanin-puf-noktalari-neler-yumusacik-bazlama-tarifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezizyemeklerim.com/yemek-tarifi/sutlu-bazlama/3721?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://kackg.com.tr/nasil-yapilir/bazlama-nasil-yapilir?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/bazlama-hamuruna-sut-konur-mu-3341821003","header":"Bazlama hamuruna süt konur mu?","teaser":"Evet, bazlama hamuruna süt konur. Bazlama tarifi için gerekli malzemeler arasında 1 çay bardağı ılık süt bulunmaktadır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tutarkibu.com/bazlama-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/ekmek-tarifleri/bazlama?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ye-mek.net/tarif/bazlama?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://turkdiliveedebiyati.com/bazlama-hamuru/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.hamurisleri.gen.tr/bazlama-hamuru.html?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/bazlama-hamuruna-hangi-un-konur-3162101443","header":"Bazlama hamuruna hangi un konur?","teaser":"Bazlama hamurunda 500 gram un kullanılır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"#Hamur"},{"href":"/yacevap/t/un","text":"#Un"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.misssgibi.com/bazlama-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yemektekeyifvar.com/yemek-sirlari/hamur-nasil-mayalanir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.hamur.gen.tr/hamur-mayalanmasi-ne-kadar-surer-kac-dakika-beklemeli.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yeniasir.com.tr/yasam/2024/01/17/hamur-nasil-mayalanir-hamur-mayalamanin-puf-noktalari-nelerdir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://furkaninsaat.com/tag/bazlama-hamuru-kac-saatte-mayalanir/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/bazlamalik-hamur-kac-saat-mayalanir-837177702","header":"Bazlamalık hamur kaç saat mayalanır?","teaser":"Bazlamalık hamur, en az 45 dakika ile 1 saat arasında mayalanır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"#Hamur"},{"href":"/yacevap/t/mayalama","text":"#Mayalama"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"9y87w04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"9y874":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"9y87w05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"9y875":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"9y87w06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}