• Buradasın

    KÇP sürekli işçilerin tayin hakkı ne zaman?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kamu Çerçeve Protokolü (KÇP) kapsamında sürekli işçilerin tayin hakkı, toplu iş sözleşmesinin koşullarına bağlı olarak belirlenir 1.
    696 sayılı KHK kapsamında çalışan sürekli işçilerin iller arası tayin hakkı ise sınırlı durumlarda uygulanabilmektedir 35. Bu durumlar şunlardır:
    • Karşılıklı yer değiştirme (becayiş): Aynı iş kolu, istihdam türü ve görev uyumu olan işçiler arasında yapılabilir 5.
    • Eş durumu mazereti: İşçinin eşinin kamu personeli olup zorunlu yer değişikliğine tabi olduğunu kanıtlayan belgelerle başvurulabilir 5.
    Tayin başvuru süreçleri ve tarihleri, her yıl ilgili kurumlar tarafından duyurulur.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    4d işçi kaç yıl sonra tayin isteyebilir?
    4D sürekli işçiler, 696 sayılı Kanun kapsamında oldukları için tayin hakkına sahip değillerdir. Ancak, toplu iş sözleşmesinde bu konuda bir düzenleme yapılmışsa, sözleşme süresi boyunca tayin hakkından yararlanabilirler.
    4d işçi kaç yıl sonra tayin isteyebilir?
    Belediye ve sürekli işçilerin tayin hakkı ne zaman?
    Belediye ve sürekli işçilerin tayin hakkı, genellikle kurum içi ve mazerete dayalı olarak sınırlıdır. 1. Kurum İçi Tayin: Sürekli işçiler, aynı kurum içinde yer değişikliği talebinde bulunabilirler. 2. Mazeret Tayini: Eş durumu, sağlık ve özür gibi mazeretleri olan işçiler, eşlerinin kamu personeli olup zorunlu yer değişikliğine tabi olduğunu kanıtlayan belgelerle iller arası tayin talebinde bulunabilirler. Tayin taleplerinin kabulü, ilgili mevzuat ve işverenin takdirine bağlıdır.
    Belediye ve sürekli işçilerin tayin hakkı ne zaman?
    4/D sürekli işçi ne demek?
    4/D sürekli işçi, 657 sayılı kanunun 4. maddesinin d bendine göre belirsiz süreli iş sözleşmesi ile çalışan daimi işçileri ifade eder. Bu statüdeki işçiler, 4857 sayılı İş Kanunu hükümlerine tabidir ve sosyal güvenlik hakları açısından 5510 sayılı kanun kapsamında sigortalı sayılırlar.
    4/D sürekli işçi ne demek?
    696 KHK sürekli işçi nakil hakkı ne zaman?
    696 sayılı KHK ile sürekli işçi kadrosuna geçirilen işçilerin il içi nakil hakları bulunmaktadır. İl dışı nakil talepleri ise idarenin uygun görmesi durumunda gerçekleştirilebilir.
    696 KHK sürekli işçi nakil hakkı ne zaman?
    4D sürekli işçi tayin nasıl yapılır?
    4D sürekli işçilerin tayin işlemi, mevzuat gereği doğrudan mümkün değildir. Ancak, aynı statüde çalışan işçilerin karşılıklı anlaşarak yer değiştirmelerine olanak tanıyan "becayiş" sistemi uygulanabilir. Ayrıca, işçilerin bağlı bulunduğu kurum ile sendikalar arasında imzalanan toplu iş sözleşmelerinde yer değişikliği ile ilgili düzenlemeler yapılabilir.
    4D sürekli işçi tayin nasıl yapılır?
    Daimi işçi başka kuruma tayin isteyebilir mi?
    4D daimi işçilerin başka bir kuruma tayin isteme hakkı bulunmamaktadır. Ancak, aynı kurum içinde yer değişikliği talepleri, kurumun imkanları ve teşkilat yapısı dikkate alınarak karşılanabilir.
    Daimi işçi başka kuruma tayin isteyebilir mi?
    Sürekli işçi tayin için nereye başvurur?
    Sürekli işçilerin tayin başvurusu için ilgili kamu kurumuna başvurmaları gerekmektedir. Örneğin, Sağlık Bakanlığı'nda çalışan bir sürekli işçi, tayin talebi için İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvurmalıdır.
    Sürekli işçi tayin için nereye başvurur?