• Buradasın

    Kamu personeli 4b ne iş yapar?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    4B sigortalı kamu personeli, bağımsız çalışan ve kendi işini yapan kişileri kapsar 12. Bu kapsamda olan kamu çalışanları, serbest meslek sahipleri, esnaf ve sanatkârlar gibi gruplarda yer alır 23.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    4/B sözleşmeli personelin hakları nelerdir?
    4/B sözleşmeli personelin hakları şunlardır: 1. Yıllık İzin: Yıllık izin, mazeret izni ve doğum izni gibi temel haklardan yararlanabilirler. 2. Sosyal Güvence: SGK kapsamında sigortalı olarak çalışırlar. 3. Çalışma Süreleri: Görev tanımına bağlı olarak belirlenmiş çalışma saatleri bulunur. 4. Ücret Tespiti: Pozisyon unvanı, eğitim düzeyi ve hizmet süresi dikkate alınarak ücret belirlenir. 5. Geçici Görevlendirme: Görev yeri dışında geçici olarak görevlendirildiklerinde gündelik ve yol giderleri ödenir. 6. İş Sözleşmesi Feshi: Belirli şartlar altında, işveren veya çalışan tarafından sözleşme feshedilebilir.
    4/B sözleşmeli personelin hakları nelerdir?
    Kamu işçisi ve kamu personeli arasındaki fark nedir?
    Kamu işçisi ve kamu personeli arasındaki temel farklar şunlardır: 1. İstihdam Şekli: Kamu işçileri, 4857 sayılı İş Kanunu'na tabi olarak daimi ve kadrolu olarak istihdam edilirler. 2. Çalışma Koşulları: Kamu işçilerinin çalışma saatleri ve izin hakları iş sözleşmesi ile belirlenirken, kamu personelinin çalışma koşulları memur statüsü ile belirlenir. 3. Ücret ve Sosyal Haklar: Kamu işçilerinin ücretleri her yıl toplu sözleşmeler ile belirlenirken, kamu personelinin maaşları ek gösterge ve kıdem aylığı gibi unsurlara göre belirlenir. 4. İş Güvencesi: Kamu personeli, iş güvencesi açısından daha avantajlıdır; memurların işten çıkarılmaları oldukça zordur ve mahkemeye başvurma hakları vardır. 5. Görevde Yükselme ve Tayin: Kamu personeli, kurumlar arası naklen atanma ve görevde yükselme sınavlarına katılma hakkına sahipken, kamu işçilerinin bu hakları genellikle yoktur.
    Kamu işçisi ve kamu personeli arasındaki fark nedir?
    4B sözleşmeli personel hangi esaslara tabi?
    4/B sözleşmeli personel, aşağıdaki esaslara tabidir: 1. Özlük Hakları ve Sözleşme Ücreti: 6.6.1978 tarih ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar ve Maliye Bakanlığınca vize edilen hizmet sözleşmesi hükümlerine göre belirlenir. 2. Çalışma Saatleri ve Nöbet: Emsali devlet memurları için belirlenen çalışma saat ve sürelerine tabidir ve nöbet tutmakla yükümlüdür. 3. Ücret Ödemesi: Sözleşme ücreti her aybaşında peşin olarak ödenir. 4. Sosyal Güvenlik: 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununa tabidir. 5. Kazanç Getirici İş: Kazanç getirici başka bir işte çalışamaz. 6. İzinler: Yıllık izin, hastalık izni, mazeret izni, doğum izni ve süt izni gibi izin haklarına sahiptir. 7. Geçici Görevlendirme: Deprem, yangın, su baskını gibi afetler veya mesleki hizmet içi eğitimler gibi durumlarda geçici olarak başka bir birimde görevlendirilebilir. 8. Sendika Üyeliği: 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu hükümleri çerçevesinde sendika üyesi olabilir.
    4B sözleşmeli personel hangi esaslara tabi?
    4b sözleşmeli personel memur mu işçi mi?
    4B sözleşmeli personel, memur statüsünde değildir. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre, 4B sözleşmeli personel, işçi statüsünde de sayılmaz ve bu nedenle kamu işçisi olarak kabul edilir.
    4b sözleşmeli personel memur mu işçi mi?
    657 sayılı kanunun 4-B maddesi kapsamında sözleşmeli personel ne demek?
    657 sayılı kanunun 4-B maddesi kapsamında sözleşmeli personel, kalkınma planı, yıllık program ve iş programlarında yer alan önemli projelerin hazırlanması, gerçekleştirilmesi, işletilmesi ve işlerliği için şart olan, zaruri ve istisnai hallere münhasır olmak üzere özel bir meslek bilgisine ve ihtisasına ihtiyaç gösteren geçici işlerde çalıştırılan personeldir. Bu personel, memur değildir ve işçi statüsünde de sayılmazlar.
    657 sayılı kanunun 4-B maddesi kapsamında sözleşmeli personel ne demek?
    4/B ne iş yapar?
    4/B ifadesi, iki farklı bağlamda kullanılabilir: 1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre: 4/B, sözleşmeli personeli ifade eder ve bu kişiler, kamu idare, kurum ve kuruluşlarında mali yılla sınırlı olarak sözleşme ile çalıştırılan ve işçi sayılmayan kamu hizmeti görevlileridir. 2. Sosyal güvenlik sistemi kapsamında: 4/B, eskiden BAĞ-KUR sigortası olarak bilinen ve kendi işini yapan kişileri kapsayan sigorta türünü ifade eder.
    4/B ne iş yapar?
    Kamu personeli kimler olabilir?
    Kamu personeli, bir kamu kurum ve kuruluşunda belli bir ücretle çalışan tüm kişileri kapsar. Bu kapsamda şunlar yer alır: Memurlar. Sözleşmeli personel. Geçici personel. İşçiler. Kamu personeli olabilmek için KPSS sınavına girmek ve ilgili kurumun belirlediği diğer şartları taşımak gereklidir.
    Kamu personeli kimler olabilir?