Sofralık zeytin ürün raporu, sofralık zeytinlerin teknik ve hijyenik üretim, hazırlık, işleme, muhafaza, depolama, taşıma ve pazarlama süreçlerini kapsayan bir rapordur. Bu raporda yer alan bazı temel bilgiler şunlardır: Ürün özellikleri: Sofralık zeytinlerin yabancı tat ve koku içermemesi, kendine özgü yenilebilme olgunluğunda olması ve kokuşmuş veya küflenmiş olmaması gibi kriterler. Katkı maddeleri: Ürünlerde kullanılacak katkı maddelerinin Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği'ne uygun olması. Aroma maddeleri: Aroma vericiler ve aroma verme özelliği taşıyan gıda bileşenlerinin Türk Gıda Kodeksi Aroma Vericiler ve Aroma Verme Özelliği Taşıyan Gıda Bileşenleri Yönetmeliği'ne uygun olması. Bulaşanlar: Ürünlerdeki bulaşanların miktarlarının Türk Gıda Kodeksi Bulaşanlar Yönetmeliği'ne uygun olması. Etiketleme: Ürün adının, işleme şeklinin, olgunluk derecelerinin ve piyasaya sunuş şekillerinin doğru şekilde belirtilmesi.