Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi salamura zeytini yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Zeytinlerin Hazırlanması: Yeni toplanmış zeytinleri yapraklarından ve eziklerinden ayıklayın, ortadaki çekirdeğe gelecek şekilde iki yanından bıçakla çizin 12.
- Kavanoza Yerleştirme: Çizilen veya kırılan zeytinleri kavanoza koyun ve üzerine su ekleyin 12.
- Fermentasyon Süreci: Kavanozun ağzını kapatıp haftada bir suyu değiştirerek yaklaşık 2 hafta bekletin 12.
- Tatlandırma: Acı suyu çıkan zeytinleri cam kavanoza doldurun, 1 yemek kaşığı limon tuzu ve 4 yemek kaşığı kaya tuzunu karıştırarak hazırladığınız karışımı zeytinlerin üzerine ekleyin 12.
- Servis: Zeytini, hakiki zeytinyağı ve limon dilimleriyle servis edin 2.
Bu yöntem, zeytinlerin hem lezzetli hem de sağlıklı bir şekilde fermente olmasını sağlar.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: