Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi salamura zeytin yapımı için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Zeytinlerin hazırlanması: Zeytinler yıkanır, yaprak ve zedeli olanlar ayıklanır 15.
- Çizme veya kırma: Acılığı gidermek için zeytinlerin iki yerine çekirdeğe ulaşacak şekilde çizik atılır veya kırılır 15.
- Suyun değiştirilmesi: Çizilen veya kırılan zeytinler kavanoza konur, üzerine su ilave edilir ve ağzı kapalı bir şekilde bekletilir 15. Haftada bir suyu değiştirilir 15.
- Tatlandırma: Yaklaşık iki hafta sonra zeytinlerin acı suyu çıkıp yenilebilecek kıvama geldiğinde, 1 kg için 4 yemek kaşığı kaya tuzu ve 1 yemek kaşığı limon tuzu eklenerek tatlandırılır 15.
- Kavanoza koyma: Tatlandırma işleminden sonra zeytinler cam kavanozlara konur 15.
Salamura zeytin yaparken kullanılan malzemelerin hijyenik olmasına dikkat edilmelidir 4.
Salamura zeytin yapımı hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki kaynaklar kullanılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: