Gıda alerjen bildirimi, 26.01.2017 tarihinde yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği'ne göre şu şekilde yapılır: Bileşenler listesinde alerjen madde veya ürün adları, listenin geri kalanından açıkça ayırt edilebilecek şekilde belirtilir. Eğer bileşen listesi yoksa, alerjen madde veya ürün adları “içerir” kelimesiyle birlikte kullanılır. Gıdanın adı, alerjen maddeye atıfta bulunuyorsa, tekrar belirtmeye gerek yoktur (örneğin, "antep fıstıklı baklava"). Bulaşma durumunda, "eser miktarda içerebilir" ifadesi kullanılabilir, ancak yasaklanmış maddeler için bu ifade kullanılamaz. Alerjen bildirimi, afiş, yazı tahtası veya menüler aracılığıyla da yapılabilir.