Kabak mücverinin kızartılması için şu adımlar izlenebilir: 1. Malzemelerin hazırlanması: 3 adet kabak rendelenip suyu sıkılır. 2 adet yumurta çırpılır. 1 çay bardağı un, 6 dal taze soğan, yarım demet dereotu, 1,5 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber eklenir. 2. Harcın hazırlanması: Tüm malzemeler macun kıvamını alana kadar spatula ile karıştırılır. 3. Kızartma: Tavaya yarım su bardağı sıvı yağ konur ve yağ kızdırılır. Harç, yemek kaşığı yardımıyla tavaya dökülür. Mücverler, altın sarısı rengini alana kadar kızartılır. 4. Servis: Fazla yağı almak için mücverler havlu kağıda süzdürülür. Çırpılmış yoğurt ile servis edilebilir. Püf noktaları: Rendelenmiş kabakların suyunu iyice sıkmak, mücverin harcını sulandırmaması için önemlidir. Un miktarını biraz daha artırıp mücver fırında da pişirilebilir.