Buradasın
Şak şuka sosu nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şakşuka sosu için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 3 adet orta boy domates 23
- 1 yemek kaşığı salça 2
- 1 adet orta boy soğan 2
- 3-4 diş sarımsak 2
- 1 su bardağı su 2
- 1 çay kaşığı tuz 2
Yapılışı:
- Soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayın 2.
- Yeşil biberleri ve domatesleri minik minik doğrayın 2.
- Yağı tavaya dökün ve kızdırın 2.
- Süzüp kuruladığınız patlıcanları kızartın ve havlu kağıt serilmiş tabağa alın 2.
- Tavadaki fazla yağı döküp soğanı ve sarımsakları bir miktar tuz ekleyerek soteleyin, biberi ekleyip 1 dakika kadar sotelemeye devam edin 2.
- Salçayı ekleyip 1 dakika kadar kavurun 2.
- Domatesleri ekleyip 2-3 dakika soteleyin 2.
- Son olarak su ve tuzu ekleyip sosu suyunu çekinceye kadar pişirin 2.
Hazır olan sosu, şakşukanın üzerine döküp servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: