Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kabak mücver kızartması için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Kabakları hazırlayın: 4 adet kabağı rendeleyin ve elinizle sıkarak suyundan arındırın 1.
- Yeşillikleri doğrayın: 4 dal taze soğan, ¼ bağ maydanoz, dereotu ve taze naneyi ince kıyın 1.
- Karışımı hazırlayın: Geniş bir karıştırma kabında 3 adet yumurtayı ve 5 yemek kaşığı unu çırpın 1. Kabakları, kabartma tozunu ve doğradığınız yeşillikleri bu karışıma ekleyin 1. Tuz, karabiber ve iri dövdüğünüz cevizi de ekleyip karıştırın 1.
- Yağı ısıtın: Bir tavaya ayçiçek yağı koyun ve ısıtın 1.
- Mücveri kızartın: Harçtan 1 yemek kaşığı alıp ısıttığınız tavaya koyun ve her iki tarafı da iyice kızarana kadar pişirin 1.
- Servis edin: Pişirdiğiniz mücverleri fazla yağından arındırmak için havlu kağıt serili bir tabağa alıp ılık olarak servis edin 1.
Alternatif olarak, sodalı kabak kızartma tarifi de deneyebilirsiniz:
- Kabakları dilimleyin: 2 adet orta boy kabağı çatal yardımıyla çizip yıkayın ve kurulayın 3.
- Bulamaç hazırlayın: 1 su bardağı un, 1 çay kaşığı tuz ve soğuk maden suyunu bulamaç haline gelinceye kadar çırpın 3.
- Kızartın: Yağı ısıtmaya başlayın ve kabakları bulamacın içine atıp kızgın yağda kızartın 3.
- Servis yapın: Kızarttığınız kabakları yoğurtlu sosla birlikte sıcak olarak servis edin 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: