Düdüklü tencerede et sote yapmak için gerekli malzemeler: 300 gram kuşbaşı et; 3-4 adet yeşil biber; 1 adet soğan; 2 adet domates; 3 diş sarımsak; 1 yemek kaşığı biber salçası; 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ; 1 tatlı kaşığı kimyon; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Düdüklü tencerenin içine yağ ve etleri alın, kavurmaya başlayın. 2. Biraz kavurduktan sonra soğan ve biberi ilave edin, kavurmaya devam edin. 3. Ardından salça ve domatesi de ekleyin. 4. Tuz ve baharatlarını, suyunu ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatın. 5. Yemek kaynamaya başlayınca düdüğünü indirerek 25-30 dakika kadar pişirin. 6. Ocağı kapatıp, düdüklü tencerenin kapağını dikkatli bir şekilde açarak servis edin. Bu tarif, yemek.com sitesinden alınmıştır.