Türk Gıda Kodeksi Şarap Tebliği (Tebliğ No: 2008/67), şarabın tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretim, hazırlama, işleme, muhafaza, depolama, taşıma ve pazarlanmasını sağlamak üzere ürün özelliklerini belirleyen bir tebliğdir. Bu tebliğ ile düzenlenen bazı hususlar şunlardır: - Alkol Miktarı: Şarabın hacmen gerçek alkol miktarı en az %9, toplam alkol miktarı ise en fazla %15 olmalıdır. - Asitlik: Şarabın toplam asit miktarı tartarik asit cinsinden en az 3,5 g/L veya 46,6 meq/L’dir. - Coğrafi İşaret: Belirli bir coğrafi alandan gelen ve o bölgeye özgü özelliklere sahip şarapların üretimi ve etiketlenmesi ile ilgili kurallar. - Teminat Mektubu: 2024 yılı itibarıyla yürürlüğe giren bir düzenlemeye göre, şarap üreticilerinden üretim kapasitelerine göre teminat mektubu istenecektir.