Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şarap tebliği, şarabın tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretim, hazırlama, işleme, muhafaza, depolama, taşıma ve pazarlanmasını sağlamak üzere ürün özelliklerini belirleyen tebliğdir 125.
4 Şubat 2009 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan, 2008/67 numaralı Türk Gıda Kodeksi Şarap Tebliği, bu konuya ilişkin temel düzenlemelerden biridir 234.
Bu tebliğde yer alan bazı düzenlemeler şunlardır:
- Şarabın hacmen gerçek alkol miktarı en az %9, toplam alkol miktarı en fazla %15 olmalıdır 123.
- Şarabın toplam asit miktarı tartarik asit cinsinden en az 3,5 g/L veya 46,6 meq/L’dir 123.
- Şarapların asitliği, tartarik asit cinsinden en fazla 1 g/L veya 13,3 meq/L düzeyinde azaltılabilir 123.
- Aynı üründe hem asitlik arttırma hem de asitlik azaltma işlemleri yapılamaz 123.
- Likör şarabının hacmen gerçek alkol miktarı en az %15 ve en çok %22 olup, hacmen toplam alkol miktarı en az %17,5 olmalıdır 123.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: