Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türk Gıda Kodeksi Şarap Tebliği (Tebliğ No: 2008/67), şarabın tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretim, hazırlama, işleme, muhafaza, depolama, taşıma ve pazarlanmasını sağlamak üzere ürün özelliklerini belirleyen bir tebliğdir 12.
Bu tebliğ ile düzenlenen bazı hususlar şunlardır:
- Alkol Miktarı: Şarabın hacmen gerçek alkol miktarı en az %9, toplam alkol miktarı ise en fazla %15 olmalıdır 3.
- Asitlik: Şarabın toplam asit miktarı tartarik asit cinsinden en az 3,5 g/L veya 46,6 meq/L’dir 3.
- Coğrafi İşaret: Belirli bir coğrafi alandan gelen ve o bölgeye özgü özelliklere sahip şarapların üretimi ve etiketlenmesi ile ilgili kurallar 3.
- Teminat Mektubu: 2024 yılı itibarıyla yürürlüğe giren bir düzenlemeye göre, şarap üreticilerinden üretim kapasitelerine göre teminat mektubu istenecektir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: