Iğdır tavuğu olarak belirtilen yemek, "Tavuk Şorva" olarak da bilinir ve şu şekilde pişirilir: 1. Malzemeler: 4-5 adet tavuk baget, 2 adet orta boy patates, 2 adet yeşil biber, 1 adet orta boy kuru soğan, 1 yemek kaşığı domates salçası, yarım su bardağı haşlanmış lepe (nohut veya bulgur da kullanılabilir), bir çay kaşığı pul biber, yarım çay kaşığı toz kırmızı biber, bir tatlı kaşığı tuz, yarım çay kaşığı sarıkök (zerdeçal), yarım yemek kaşığı tereyağı, 3 yemek kaşığı sıvı yağ. 2. Hazırlık: Tereyağı ve sıvı yağı düdüklü tencereye alarak eritilir, üzerine rendelenmiş soğan eklenir ve iyice kavrulur. Ardından salça eklenir ve eritilir. Büyükçe doğranmış patates, yıkanmış tavuk, yeşil biber, lepe ve baharatlar eklenir, üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir. 3. Pişirme: Düdüklü tencerenin kapağı kapatılır, kaynadıktan sonra kısık ateşte 20-25 dakika pişirilir. Bu tarif, tavuğun fırında pişirilmesi için de uyarlanabilir.