Çiğ köfteden sushi yapmak için gerekli malzemeler: 2 su bardağı ince bulgur; 1 çay bardağı isot; 2 yemek kaşığı biber salçası; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 çay bardağı zeytinyağı; 1 adet kuru soğan; 3-4 diş sarımsak; 1 tatlı kaşığı kimyon; 1 tatlı kaşığı pul biber; 1 tatlı kaşığı karabiber; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 çay bardağı nar ekşisi; Yarım limonun suyu; 1 çay bardağı soğuk su. İç malzemeler: İnce doğranmış kornişon turşu; İnce doğranmış marul; Havuç; Taze nane veya maydanoz; Nar taneleri. Sarım için: 2 adet lavaş; Streç film. Yapılışı: 1. Bulguru geniş bir yoğurma kabına alın, üzerine salça, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, baharatlar, zeytinyağı, limon suyu ve nar ekşisini ekleyin. 2. Tüm malzemeleri elinizle veya yoğurma aparatıyla yoğurmaya başlayın, ara ara çok az su ekleyerek bulgurların yumuşamasını sağlayın. 3. Bulgurlar tamamen yumuşayıp harç kıvam aldığında üzerini örtüp dinlenmeye bırakın. 4. Tezgaha streç filmi serin ve üzerine bir adet lavaş yerleştirin. 5. Lavaşın üzerine çiğ köfte harcını ince ve eşit şekilde yayın. 6. Ortasına marul, rendelenmiş havuç, turşu gibi dilediğiniz iç malzemeleri yerleştirin. 7. Streç film yardımıyla dikkatlice ve sıkıca rulo şeklinde sarın. 8. Hazırladığınız ruloları buzdolabında 15-20 dakika kadar dinlendirin. 9. Dinlenen ruloları çıkarıp keskin bir bıçakla 2 parmak kalınlığında dilimleyin. 1