Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Serince Çiğ Köfte Sushi yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 2 su bardağı ince bulgur 24
- 1 çay bardağı isot 24
- 2 yemek kaşığı biber salçası 24
- 1 yemek kaşığı domates salçası 24
- 1 çay bardağı zeytinyağı 24
- 1 adet kuru soğan 24
- 3-4 diş sarımsak 24
- 1 tatlı kaşığı kimyon 24
- 1 tatlı kaşığı pul biber 24
- 1 tatlı kaşığı karabiber 24
- 1 tatlı kaşığı tuz 24
- 1 çay bardağı nar ekşisi 24
- Yarım limonun suyu 24
- 1 çay bardağı soğuk su 24
İç malzemeler:
- İnce doğranmış kornişon turşu 24
- İnce doğranmış marul 24
- Havuç 24
- Taze nane veya maydanoz 24
- Nar taneleri 24
Yapılış:
- Bulguru geniş bir yoğurma kabına alın, üzerine salça, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, baharatlar, zeytinyağı, limon suyu ve nar ekşisini ekleyin 12.
- Tüm malzemeleri elinizle veya yoğurma aparatıyla yoğurmaya başlayın, ara ara çok az su ekleyerek bulgurların yumuşamasını sağlayın 12.
- Bulgurlar tamamen yumuşayıp harç kıvam aldığında üzerini örtüp dinlenmeye bırakın 12.
- Tezgaha streç filmi serin ve üzerine bir adet lavaş yerleştirin 12.
- Lavaşın üzerine çiğ köfte harcını ince ve eşit şekilde yayın 12.
- Ortasına marul, rendelenmiş havuç, turşu gibi dilediğiniz iç malzemeleri yerleştirin 12.
- Streç film yardımıyla dikkatlice ve sıkıca rulo şeklinde sarın 12.
- Hazırladığınız ruloları buzdolabında 15-20 dakika kadar dinlendirin 12.
- Dinlenen ruloları çıkarıp keskin bir bıçakla 2 parmak kalınlığında dilimleyin 12.
- Dilimlediğiniz çiğ köfte sushileri limon dilimleri eşliğinde servis edin 25.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: