Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Susamlı Sushi Tarifi:
Malzemeler:
- 120 gr füme somon 2;
- 1 salatalık 2;
- 250 gr haşlanmış pirinç 2;
- yeşil soğan 2;
- 2 yaprak sushi yosunu 2;
- ketçap 2;
- mayonez 2;
- istiridye veya balık sosu 2;
- soya sosu 2.
Hazırlanışı:
- Pirinç Hazırlığı: Pişirdiğiniz pirince 2 yemek kaşığı pirinç sirkesi ekleyin 2.
- Karıştırma ve Şekillendirme: Sosları sonradan ekleyip karıştırın, ardından yuvarlak yaparak susam veya çörek otuna bulayın 2.
- Doldurma ve Sarma: Yosun yaprağının parlak kısmı size bakacak şekilde hasır bir servisin üzerine açın 3. Soğuyan pirincin üçte birini yaprağın üzerine ekleyin ve parmak uçlarınızı ıslatarak pirinci yaprağın her yerine eşit şekilde yayın 3. Avokado, havuç ve salatalıkları ekleyin, üzerine somon füme yerleştirin 3. Hasır servis ile sıkıca sarın 3.
- Dilimleme ve Servis: Bıçağı suya daldırarak rulonun iki ucundaki sarkan parçaları kesin 3. Dilimleyerek soya sosu ve wasabi ile servis edin 34.
Püf Noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: