Yuvarlak tencerelerin hangi yemeklerde kullanıldığına dair bilgi bulunamadı. Ancak, farklı tencere türlerinin genel olarak hangi yemeklerde kullanıldığına dair bazı bilgiler şu şekildedir: Granit tencereler: Makarna, pilav, omlet, soslar ve kaynamış yemekler. Çelik tencereler: Çorbalar, tencere yemekleri, soslar, et yemekleri, sebzeler ve pirinç. Bakır tencereler: Şeker şurubu, karamel, şekerli kurabiyeler, reçeller, kremalı soslar, deniz ürünleri ve çikolatalı tatlılar. Toprak-güveç tencereler: Kuru fasulye, nohut, etli güveç, keşkek, türlü ve fırın yemekleri. Demir döküm tencereler: Ekmek, kızarmış tavuk, güveç yemekleri, tavuk sote ve deniz ürünleri. Tencere seçimi, yemeğin türüne ve pişirme yöntemine göre yapılmalıdır.