Hazır kelle paça çorbası yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: 1 adet kuzu kelle; 300 gr kuzu paça; 100 gr un; 150 gr yoğurt; 1 yumurta sarısı; İsteğe göre sarımsak, limon, sirke; Tuz. Yapılışı: 1. Kelle ve paçaları güzelce yıkadıktan sonra, ayrı tencerelerde 2'şer litre suda haşlayın. 2. Haşlanmış kelle ve paçaları suyun içerisinden alıp etleri kemiklerinden ayırın. 3. Haşlama sularını süzüp, bu suları aynı tencerede birleştirip, içine didiklediğiniz etleri atıp pişirmeye devam edin. 4. Ayrı bir kasede unu 2 su bardağı su ile açıp, tencereye ilave edin. 5. En son ilave edeceğiniz karışım, yumurta sarısı ve yoğurt karışımı olsun. 6. Kesilmemesi için kaynayan çorbadan 1-2 kaşık ekleyip karıştırıp, tencereye ilave edin. 7. Arzu ettiğiniz kadar tuz eklemesinden sonra çorbamız içmeye hazır.