Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patates sulusu yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 adet orta boy patates 4;
- 1 adet büyük boy soğan 4;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 4;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ 4;
- 1 çay kaşığı tuz 4;
- 1 çay kaşığı karabiber 4;
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 4;
- 1 tatlı kaşığı kuru nane 4;
- 4 su bardağı sıcak su 4.
Yapılışı:
- Tencereye sıvı yağı ekleyin ve yemeklik doğranmış soğanları ekleyip orta ateşte, soğanlar pembeleşene kadar kavurun 4.
- Kavrulmuş soğanlara domates salçasını ekleyin ve salçanın kokusu çıkana kadar karıştırarak birkaç dakika kavurun 4.
- Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve tencereye ekleyin 4.
- Patatesleri salçayla 2-3 dakika kavurun 4.
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kuru naneyi ekleyin 4.
- Ardından sıcak suyu ekleyin ve karıştırın 4.
- Tencerenin kapağını kapatıp, patatesler yumuşayıncaya kadar orta ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin 4.
- Yemeği servis tabağına alın, üzerine ince doğranmış maydanoz serpiştirdikten sonra servis edin 4.
Püf noktaları:
- Patateslerin piştiğinden emin olmak için çatal sokabilirsiniz 3.
- Tencere yemekleri için çok nişastalı olmayan, dağılmayan patatesler tercih edilmelidir 4.
- Sıcak su eklemek pişirme süresini kısaltır ve tencerenin ısısını düşürmeden yemeğin daha iyi pişmesini sağlar 4.
- Yemeğin çok sulu olmasını istemiyorsanız, son 5 dakika kapağı hafif aralayarak pişirebilirsiniz 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: