• Buradasın

    Sıkıcık çorbasının püf noktası nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Sıkıcık çorbasının püf noktaları:
    • Köftelerin dağılmaması için: Bulgurun şişmesi için kullanılan suyun sıcaklığı çok sıcak olmamalıdır 2. Köfteleri yoğururken güzel bir hamur kıvamına gelene kadar iyice yoğurmak önemlidir 12.
    • Pişirme önerisi: Köfteleri pişirirken çok kısık ateşte pişirmeye özen gösterilmelidir 2. Yüksek ateşte pişirme, köftelerin dağılmasına neden olabilir 2.
    • Servis önerisi: Bulgur köftelerini yuvarlarken elinize yapışmasını önlemek için, avuç içinizi ıslatabilirsiniz 3.
    • Kıvam ayarı: Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını biraz daha fazla veya azaltabilirsiniz 4.
    • Ek lezzet: Çorbanın üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış toz biber, pul biber veya nane ekleyerek servis edebilirsiniz 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Sıkıcık çorba nerenin meşhur?

    Sıkıcık çorbası, Kütahya mutfağıyla özdeşleşen bir çorba çeşididir. Bu çorba, Ege Bölgesi'nde özellikle kış aylarında yaygın olarak yapılmaktadır.

    Sıkıcık çorbasının içine ne konur?

    Sıkıcık çorbasının içine şu malzemeler konur: Köftesi için: 1 su bardağı ince köftelik bulgur; 1 su bardağı sıcak su; yarım çay bardağı tarhana; yarım çay bardağı un; 1 adet rendelenmiş soğan; 1 tatlı kaşığı domates salçası; 1’er çay kaşığı tuz, kırmızı toz biber ve karabiber. Çorbası için: 4 su bardağı sıcak su; 1 yemek kaşığı tereyağı; 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ; 1 yemek kaşığı domates salçası; 2 çay kaşığı tuz. Üzeri için: sarımsaklı yoğurt; tereyağında kızdırılmış toz biber, pul biber ve nane. Ayrıca, tarifte yumurta kullanılmamaktadır.