Buradasın
Bıt bit çorbasının püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bıt bıt çorbasının püf noktaları şunlardır:
- Köftelerin Boyutu: Köfteleri nohut büyüklüğünde yapmak, çorbada dağılmalarını önler 12.
- Terbiye Hazırlığı: Terbiyenin kesilmemesi için, çorba suyu ile ılıtılmalı ve hemen dökülmeli, sürekli karıştırılmalıdır 13.
- Yumurta Kullanımı: Köfteyi hazırlarken yumurtanın beyazı, terbiyede ise sarısı kullanılmalıdır 1.
- Nohut: Haşlanmış nohut kullanmak, çorbanın lezzetini artırır 23.
- Yağ Seçimi: Çorbanın üzerine sos yaparken tereyağı ve toz biber kullanmak, acı bir lezzet katar 35.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: