Tatar çorbası içinde genellikle şu malzemeler bulunur: Hamur için: 1 kilo un, 1 tatlı kaşığı tuz, ılık su ve 1 adet yumurta. Mantı iç malzemesi: 750 gram dana kıyma, tuz, karabiber, 1 demet kıyılmış maydanoz ve 1 çorba kaşığı biber salçası. Çorba için: 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı biber salçası, kuru nane, 2 adet domates, 1 litre et suyu, 1 su bardağı haşlanmış nohut ve tuz. Üzeri için: 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı kuru nane ve 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber. Ayrıca, sulu erişte çorbası olarak da bilinen Tatar çorbasında yeşil mercimek ve çırpılmış sarımsaklı yoğurt da kullanılabilir.