Sağlıklı dondurulmuş sandviçler arasında şunlar önerilebilir: 1. Taze sebzeli sandviç: Turp, çavdar veya kepekli ekmek, domates, salatalık, margarin, dereotu ve maydanoz kullanılarak hazırlanır. 2. Balık sandviç: Yarım küçük çavdar ekmeği, 3 domates, 3 haşlanmış yumurta, 300 gram füme balık, 1 limon, dereotu ve maydanoz ile yapılır. 3. Eritilmiş peynirli sandviç: 300 gram eritilmiş peynir, 200 gram çavdar ekmeği, biraz margarin, 50 gram salça, dereotu ve maydanoz kullanılır. 4. Havuçlu ve jambonlu sandviç: 200 gram çavdar ekmeği, 200 gram jambon, 1 havuç, dereotu ve maydanoz, 1 çay kaşığı zeytinyağı ile hazırlanır. Bu sandviçler, katkı maddesi içermeyen ve doğru dondurma yöntemleriyle işlenmiş ürünler olduğu sürece sağlıklı alternatifler olabilir.