Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Wrap yapmak için gerekli malzemeler:
- Tavuk marinesi için: 2 tavuk göğsü, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı kekik 1.
- Wrap için: 2 kapya biber, 2 yeşil biber, 1 mor soğan, 3-4 marul, 2-3 lavaş 1.
Yapılışı:
- Jülyen doğranmış tavukları sarımsak ve zeytinyağı ile 1 saat marine edin 1.
- Tavaya yağ ekleyip marine edilmiş tavukları ve doğranmış biberleri pişirin 1.
- Tuz, baharat ve jülyen doğranmış soğanları ekleyip karıştırın 1.
- Lavaşın içine sos sürün, üzerine marul, tavuk karışımı koyarak sarın ve ortadan ikiye kesin 1.
Alternatif tarif:
- Tavuklu wrap için: 500 g tavuk göğsü, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 soğan, 1 çarliston biber, 1 kapya biber, 1 paket sıvı krema, 1 yemek kaşığı köri, 100 g kaşar peyniri, 500 g lavaş, marul, domates 2.
- Tavukları sıvı yağda pişirip soğan, biberleri ekleyin 2.
- Tuz, pul biber, karabiber, sıvı krema ve köri ekleyip karıştırın 2.
- Rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip peynir eriyene kadar karıştırın 2.
- Hazırlanan harcı lavaşın üzerine koyup üzerine marul ve domates ekleyerek sarın 2.
Püf noktası: Tavukları tavaya azar azar eklemek, tavanın ısısının düşmemesi ve tavukların mühürlenmesi için önemlidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: