Rus mutfağında çeşitli çorbalar bulunmaktadır, bunlardan bazıları şunlardır: 1. Borscht Çorbası: Pancar, et suyu, patates, havuç, soğan ve sarımsak ile yapılan geleneksel bir çorbadır. 2. Shchi Çorbası: Lahana ve çeşitli sebzelerle (ıspanak, havuç, kereviz) hazırlanan, ocakta pişirildikten sonra fırında da pişirilen bir çorbadır. 3. Solyanka Çorbası: Dana etli, balıklı ve mantarlı versiyonları olan, salatalık, lahana ve dereotu içeren baharatlı bir çorbadır. 4. Rassolnik Çorbası: Böbrek veya domuz eti ile yapılan, salatalık, havuç ve Frenk arpası içeren doyurucu bir çorbadır. 5. Ukha Çorbası: Balık ile yapılan, domates, havuç, patates, maydanoz ve pırasa gibi sebzelerle zenginleştirilen bir çorbadır.