Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Rus soğuk yemeklerinden bazıları şunlardır:
- Studen (etli jöle) 13. Etin uzun süre kaynamasıyla hazırlanan ve suyun jöle kıvamına gelmesiyle elde edilen bir yemektir 1.
- Solyanka 1. Bolca et içeren bu yemek, sosis, domuz pastırması ve sığır etiyle hazırlanır 1.
- Vinegret 1. Besleyici ve doyurucu bir yemek olan vinegret, genellikle orman sebzeleri ve mantarlarla yapılır 1.
- Okroshka 3. Kvas ile kaplanan sebzelerden yapılan soğuk bir yemektir 3.
- Sırniki 45. Lor peynirinden yapılan, yumuşak bir kıvama sahip bir kahvaltılıktır 45.
Rus mutfağı, geniş coğrafyası ve farklı iklim koşulları nedeniyle oldukça çeşitlidir 2. Bu mutfakta, soğuk kış aylarına dayanabilmek için enerji veren, besleyici ve doyurucu yemekler yer alır 2.
Rus soğuk yemekleriyle ilgili daha fazla bilgi için aşağıdaki kaynaklara başvurulabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: