Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Rus soğuk yemekleri arasında öne çıkanlar şunlardır:
- Solyanka Çorbası: Taze ve sotelenmiş et veya tavuk, turşu, zeytin, domates, soğan, kapari, maydanoz ve dereotu ile yapılan sıcak veya soğuk tüketilebilen bir çorbadır 1.
- Okroşka: Balık ve etle hazırlanan, salatalık ve taze soğan gibi malzemelerle küçük küçük doğranarak yapılan soğuk bir çorbadır 4.
- Olivye Salatası (Rus Salatası): Küp şeklinde kesilmiş patates ve çeşitli sebzelerle harmanlanıp mayonez ile karıştırılan bir mezedir 3.
- Kvas: Ekşi hamurdan yapılan fermente bir içecektir, yaz aylarında serinlemek için tercih edilir 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: