Dil balığının en lezzetli hali, pişirme yöntemine göre değişiklik gösterebilir: Tavada dil balığı: Tuzlu mısır unu karışımına bulandıktan sonra kızgın yağda önlü arkalı pişirilebilir. Fırında dil balığı: Zeytinyağı, limon suyu ve baharatlarla marine edilip, üzerine limon ve soğan dilimleri eklenerek 180 derece fırında 20-30 dakika pişirilebilir. Izgara dil balığı: Marine edilen balıklar, ızgara telinin üzerinde her iki yüzü de 3-4 dakika pişirilebilir. Ayrıca, menüer soslu, terbiyeli, badem soslu, kadayıflı, portakal soslu ve tahinli gibi çeşitli soslarla hazırlanan dil balığı tarifleri de bulunmaktadır. Dil balığının en lezzetli hali, kişisel damak zevkine göre değişebilir.