Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Düdük makarnanın düdüklü tencerede pişmesinin sebebi, sosla birlikte tek bir tencerede ve kısa sürede hazırlanabilmesidir 12.
Düdüklü tencerede makarna pişirmek için şu adımlar izlenebilir:
- Orta boy düdüklü tencereye iki çorba kaşığı zeytinyağı ve bir çorba kaşığı tereyağı koyun 12.
- Yağ ısınınca içine ince ince doğradığınız iki diş sarımsağı ekleyin ve kavurun 12.
- Sarımsaklar renk alınca üzerine 200 gram domates püresi ve bir su bardağı domates suyu ekleyin 12.
- Sos biraz kaynayınca üzerine baharat olarak, birer tatlı kaşığı tuz, karabiber ve şeker ekleyin 12.
- Biraz acı olsun diye yarım tatlı kaşığı pul biber ekleyin 12.
- Üzerine dört küp et suyunu ve dört su bardağı suyu ekleyin 12.
- Bir paket düdük makarnayı da tencereye ekleyip iyice karıştırın 12.
- Makarnayı ekledikten sonra yaklaşık iki dakika karıştırın 12.
- Karıştırmadan tencerenin kapağını kapatın 12.
- Düdüklü tencerenin basınç ayarını “2” konumuna getirin 12.
- Yeşil disk görünene kadar yüksek ateşte pişirin 12.
- Yeşil disk göründükten sonra altını kısıp beş dakika daha pişirin 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: