Buradasın
Et ve patates en güzel nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Et ve patatesin en güzel şekilde pişirilmesi için aşağıdaki yöntemler önerilir:
- Etli Patates Yemeği Tarifi:
- Malzemeler: 400 gram kuşbaşı dana eti, 2 adet orta boy patates, 1 adet soğan, 1 yemek kaşığı biber salçası, 2,5 su bardağı su, 2,5 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber 1.
- Yapılışı: Eti kızgın tencereye alıp kavurun, ardından 2 su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Zeytinyağı ve doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Salçayı da ekleyip karıştırdıktan sonra küp küp doğranmış patatesleri ekleyin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip pişmeye bırakın 1.
- Fırında Pişirme:
- Malzemeler: 500 gram et (dana, kuzu veya tavuk), 4-5 adet orta boy patates, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adet soğan (isteğe bağlı), baharatlar (tuz, karabiber, kekik vb.) 4.
- Yapılışı: Et ve patatesleri dilimleyip bir kabın içine alın, zeytinyağı ve baharatlarla harmanlayın. Hazırlanan karışımı fırın tepsisine yerleştirip 180-200 derece sıcaklıkta 30-40 dakika pişirin 4.
Bu yöntemler, etin yumuşak ve patateslerin lezzetli olmasını sağlar.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: