Tavşan eti ile pilav yapmak için gerekli malzemeler: 1 adet temizlenmiş tavşan; 2 diş sarımsak; 1 yemek kaşığı salça (domates salçası); 6 yemek kaşığı tereyağı; Yarım çay bardağı sıvı yağ; Karabiber; Kimyon; Kekik; Tuz. Yapılışı: 1. Tavşan temizlenir ve 2 gün suyu değiştirilerek suda bekletilir. 2. Düdüklü tencerede haşlanır, suyu dökülür ve tekrar haşlatılır. 3. Soğuduktan sonra kemiklerinden ayrılır. 4. Tavaya yağlar konulur ve eridikten sonra sarımsak ilave edilerek kavrulur. 5. Salça ve baharatlar eklenir. 6. Son olarak parçalanan etler konulur ve güzelce karıştırılarak kavrulur. 7. Pilav için şehriyeler kavrulur, renk değiştirinceye kadar pirinç eklenir ve su konularak kapağı kapalı şekilde pişirilir. 8. Kaynadıktan sonra altı kısılır ve servis edilir. Alternatif bir tarif: Yıkanan tavşan, soğan, defne yaprağı ve tuzla birlikte haşlanır ve etleri didiklenir. Bir tencerede yağ, sarımsak ve bulgur birlikte 5-6 dakika kavrulur. Derin bir tepsi yağlanır, yufkanın biri tavuk suyu ile ıslatılarak tepsiye serilir, üzerine bulgurun yarısı konur, üzerine tavuk etlerinin yarısı dizilir. Islatılmış bir yufka üzerine serilerek işlem ikinci defa tekrar edilir. En üste üçüncü yufka serilerek, kenarları içe doğru kapatılır. Üzerine tereyağı parçaları ve ölçülü tavuk suyu konarak fırında pişirilir. Ters çevrilerek dilimlenip, sıcak olarak servis edilir.