Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavşan eti ile pilav yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 adet temizlenmiş tavşan 2;
- 2 diş sarımsak 2;
- 1 yemek kaşığı salça (domates salçası) 2;
- 6 yemek kaşığı tereyağı 2;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ 2;
- Karabiber 2;
- Kimyon 2;
- Kekik 2;
- Tuz 2.
Yapılışı:
- Tavşan temizlenir ve 2 gün suyu değiştirilerek suda bekletilir 2.
- Düdüklü tencerede haşlanır, suyu dökülür ve tekrar haşlatılır 2. Bu işlem 3 kez tekrarlanır 2.
- Soğuduktan sonra kemiklerinden ayrılır 2.
- Tavaya yağlar konulur ve eridikten sonra sarımsak ilave edilerek kavrulur 2.
- Salça ve baharatlar eklenir 2.
- Son olarak parçalanan etler konulur ve güzelce karıştırılarak kavrulur 2.
- Pilav için şehriyeler kavrulur, renk değiştirinceye kadar pirinç eklenir ve su konularak kapağı kapalı şekilde pişirilir 2.
- Kaynadıktan sonra altı kısılır ve servis edilir 2.
Alternatif bir tarif:
- Yıkanan tavşan, soğan, defne yaprağı ve tuzla birlikte haşlanır ve etleri didiklenir 1.
- Bir tencerede yağ, sarımsak ve bulgur birlikte 5-6 dakika kavrulur 1.
- Derin bir tepsi yağlanır, yufkanın biri tavuk suyu ile ıslatılarak tepsiye serilir, üzerine bulgurun yarısı konur, üzerine tavuk etlerinin yarısı dizilir 1.
- Islatılmış bir yufka üzerine serilerek işlem ikinci defa tekrar edilir 1.
- En üste üçüncü yufka serilerek, kenarları içe doğru kapatılır 1.
- Üzerine tereyağı parçaları ve ölçülü tavuk suyu konarak fırında pişirilir 1.
- Ters çevrilerek dilimlenip, sıcak olarak servis edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: