Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavşan eti ile pilav yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 adet temizlenmiş tavşan 1;
- 2 diş sarımsak 1;
- 1 yemek kaşığı salça (domates salçası) 1;
- 6 yemek kaşığı tereyağı 1;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ 1;
- Karabiber, kimyon, kekik, tuz 1. Pilav için:
- 2 su bardağı pirinç 13;
- 3 su bardağı su 1;
- Arpa şehriye (göz kararı) 1;
- Tuz 1.
Yapılışı:
- Tavşan temizlenir ve 2 gün suyu değiştirilerek suda bekletilir 1.
- Düdüklü tencerede haşlanır, suyu dökülür ve tekrar haşlanır 1. Bu işlem 3 kere tekrar edilir 1.
- Soğuduktan sonra kemiklerden ayrılır 1.
- Tavaya yağlar konulur, eridikten sonra sarımsak ilave edilir ve kavrulur 1.
- Salça ve baharatlar eklenir, ardından parçalanan etler konulur ve güzelce karıştırılarak kavrulur 1.
- Pilav için, şehriyeler kavrulur, pirinç eklenir ve su konulduktan sonra kapağı kapalı şekilde pişirilir 1.
- Kaynadıktan sonra altı kısılır ve pilav dinlendikten sonra servis edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: