Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sucuklu pilavın içine konan malzemeler kullanılan tarife göre değişiklik gösterebilir. İşte bazı örnekler:
- Yasemin pirinci, sucuk, domates 1. 2 su bardağı yasemin pirinci, 200 gr sucuk ve 2 domates kullanılarak yapılan sucuklu pilav tarifinde, sucuğu kibrit çöpü şeklinde doğrayıp, domatesleri rendelemek ve pirinçleri tuzlu suda 30 dakika bekletmek gerektiği belirtilmektedir 1.
- Pirinç, arpa şehriye, sucuk 2. 1 su bardağı pirinç, yarım su bardağı arpa şehriye ve sucuk kullanılarak yapılan sucuklu pilav tarifinde, mısır özü yağı kullanılarak sucukların pişirilmesi, ardından arpa şehriyelerin eklenerek pembeleşene kadar kavrulup, pirincin ilave edilmesi gerektiği belirtilmektedir 2.
- Baldo pirinç, sucuk, maydanoz 3. 200 g baldo pirinç, 50 g Pınar Gurme Sucuk ve yarım demet maydanoz kullanılarak yapılan sucuklu pirinç pilavı tarifinde, pirincin bol suda yıkanıp dinlendirilmesi ve pilav piştikten sonra üzerine kıyılmış maydanoz ve pişmiş sucukların eklenmesi gerektiği belirtilmektedir 3.
Ayrıca, sucuklu İspanyol pilavı tarifinde ise soğan, yeşil köy biberi, kasap sucuğu, Meksika fasulyesi, domates, yasemin pirinci ve çeşitli baharatlar da kullanılmaktadır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: