Buradasın
Kibrit patatesli et sote nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kibrit patatesli et sote yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram kuşbaşı et 5;
- 3 adet orta boy patates 5;
- 2 adet soğan 5;
- 2 diş sarımsak 5;
- 2 adet domates 5;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 5;
- Tuz, karabiber, kekik 5;
- Su 5.
Hazırlanışı:
- Kuşbaşı etleri yıkayıp süzün 5.
- Bir tencerede sıvı yağı ısıtın ve etleri ekleyin 5.
- Etler suyunu salıp çekene kadar kavurun 5.
- Soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayın 5.
- Kavrulan etlerin üzerine ekleyin ve pembeleşene kadar soteleyin 5.
- Domatesleri rendeleyin ve tencereye ekleyin 5.
- Domateslerin suyunu salması için birkaç dakika pişirin 5.
- Etlerin üzerine tuz, karabiber ve kekik ekleyin, karıştırın 5.
- Üzerine yeteri kadar su ekleyin ve kısık ateşte pişmeye bırakın 5.
- Patatesleri kibrit şeklinde kesin 5.
- Et pişmeye yakın bir süre sonra tencereye ekleyin 5.
- Patateslerin etle birlikte pişmesi için yaklaşık 20-25 dakika daha pişirin 5.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: