Buradasın
Beşamel soslu kıymalı patates nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beşamel soslu kıymalı patates yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 6 orta boy patates (haşlanmış) 1
- 200 gr kıyma 1
- 1 soğan 1
- 2 yeşil biber 1
- 1 tatlı kaşığı domates salçası 1
- 1 tatlı kaşığı biber salçası 1
- tuz, karabiber, kekik 1
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1
- 2 çorba kaşığı un 1
- 2 su bardağı süt 1
- kaşar peyniri rendesi 1
Yapılışı:
- Haşlanmış patatesleri halka halka dilimleyerek yağlanmış fırın tepsisine dizin, üzerine tuz ve karabiber serpin 1.
- Sıvı yağ ile önce soğanı ve biberleri kavurun, ardından kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin 1. Salçaları, tuzu ve baharatları ekleyip ocaktan alın 1.
- Bu harcı patateslerin üzerine yayın 1.
- Beşamel sos için sıvı yağ ile unu kavurun, sütü ekleyip sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin, en son tuz ekleyip ocaktan alın 1.
- Kıymalı harcın üzerini beşamel sos ile kaplayın, tepsiye yarım çay bardağı su dökün 1.
- Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişirin, fırından aldıktan sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serpin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: