Buradasın
Beşamel soslu kıymalı patates nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beşamel soslu kıymalı patates yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 adet orta boy patates 13;
- 250 gram dana kıyma 1;
- 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış) 1;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- tuz, karabiber, pul biber 1;
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz 1;
- 1 silme yemek kaşığı domates salçası 1;
- 1 tatlı kaşığı biber salçası 1;
- 1 su bardağı sıcak su 1;
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 2 yemek kaşığı un 1;
- 2 su bardağı süt 1;
- tuz, karabiber 1;
- kaşar peyniri rendesi 1.
Yapılışı:
- Patatesleri daire şeklinde, yarım cm kalınlığında doğrayıp az sıvı yağda kızartın 1.
- Kıymayı sıvı yağla beraber kavurun, baharatlar ve soğanı ekleyip biraz daha kavurun, en son maydanozu ekleyip altını kapatın 1.
- Borcamın dibine az kızarmış patatesleri dizin, üzerine kıymalı harcı yayın, geri kalan patatesleri dizin 1.
- Bir kasede salçalı sosu hazırlayıp patatesli kıymalı dizdiğiniz yemeğin üzerine dökün 1.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verip patatesler yumuşayana kadar pişirin 1.
- Bu arada beşameli hazırlayın: Tereyağını eritip üzerine unu ekleyin, 1 dk kavurun, sütü ekleyip kaynayana kadar karıştırın, tuz ve karabiber ekleyip altını kapatın 1.
- Pişen yemeğin üstüne beşamel sosunu eşit şekilde yayın ve tekrar fırına verin 1. 10 dakika daha pişirin 1.
- En son üzerine rendelenmiş kaşar peyniri yayıp 5 dakika daha fırında bekletin ve üzeri kızarınca fırından alın 1.
Tarif, en küçük kare borcam için verilmiştir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: