Kiş Lorraine (Kış Lorraine) yapımı için gerekli malzemeler: 300 gr. milföy hamuru veya 1 tuzlu hazır hamur; 400 gr. pastırma; 10 gr. tereyağı; 4 yumurta; 300 gr. crème fraîche; Tuz; Karabiber; Muskat. Yapılışı: 1. Pastırmayı 5 dakika bir tencerede biraz su ile hafif haşlayın, soğutun, kurutun ve tereyağında hafifçe kızartın. 2. Hamuru bir tart kalıbı içine yayın. 3. Üstüne pastırmayı doğrayın. 4. Yumurtaları çırpın, crème fraîche ilave edin, tuzlayın, baharat olarak karabiber ve muskat ekleyin. 5. Bu karışımı pastırmaların üstüne dökün ve kalıbı fırına sürün. 6. Pişirme sırasında kabarcıklar görülürse, bunları bir bıçak ile kalıbın dibine kadar delin. Alternatif bir tarif: Tart hamuru için tereyağı küp küp kesilir, soğuk olduğundan emin olunmalıdır. Un içerisine tereyağı koyularak parmak uçları ile tereyağı una yedirilir. Kalan hamur malzemeleri eklenerek yoğurulur. Hamur 10-15 dakika buzdolabında dinlendirilir. Hamur ince açılır ve tart kalıbına yerleştirilir. Fazla kabarmaması için çatalla delikler açılır ve üzerine yağlı kağıt ile ağırlık koyulur. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir, ardından ağırlık kaldırılır ve 5 dakika daha pişirilir.