• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • YaÖzet
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Parça ve dilimlenmiş pastırma farkı nedir?

    • Gıda
    • EtÜrünleri
    • Pastırma

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Parça ve dilimlenmiş pastırma arasındaki fark, üretim ve kullanım şekillerine bağlıdır.
    • Parça Pastırma: Genellikle baton pastırmanın sonu geldiğinde, artık olarak veya yırtık şekilde, ancak lezzetli kısımlardan elde edilir 4. Bu tür pastırma, normal pastırma ile aynı kaliteye sahiptir, sadece sertliği farklı olabilir 4.
    • Dilimlenmiş Pastırma: Pastırma genellikle ince dilimler halinde kesilir ve doğrudan tüketilir 5. Bu dilimler, genellikle daha düzgün ve sunum için daha uygundur 4.
    Her iki tür de aynı üretim aşamalarından geçer; ancak parça pastırma, genellikle daha az estetik görünüme sahip olabilir 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. drinkfood.biz
        1
      2. haberturk.com
        2
      3. erdemsepetcioglu.com.tr
        3
      4. afiaolsun.com
        4
      5. knowway.org
        5
    • Parça pastırma nasıl üretilir?

    • Parça ve dilimlenmiş pastırma arasındaki lezzet farkı nedir?

    • Dilimlenmiş pastırmanın avantajları nelerdir?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Pastırmanın iyisi nasıl anlaşılır?

    Pastırmanın iyisinin nasıl anlaşılacağına dair bazı özellikler: Etin kalitesi ve türü. Çemen dengesi. Kurutma süreci. Koku. Dokunarak kontrol. Ayrıca, yerel ve güvenilir üreticilerden alışveriş yapmak, tazelik ve lezzet açısından avantaj sağlar.
    • Yemek
    • ÜrünDeğerlendirmesi
    • Et
    • Lezzet
    • GıdaBilgisi
    5 kaynak

    Yemeklerde hangi pastırma kullanılır?

    Yemeklerde genellikle çemenli ve çemensiz pastırma çeşitleri kullanılır. Çemenli pastırma, ince dilimlenmiş ve baharat oranı yüksek bir pastırma türüdür. Çemensiz pastırma, daha hafif aromalı bir pastırma çeşididir. Yemeklerde kullanılan pastırma çeşitlerinden bazıları şunlardır: Pastırmalı kuru fasulye. Pastırmalı börek. Pastırmalı pide. Pastırmalı makarna. Pastırmalı pizza. Ayrıca pastırma, ıspanak, pazı, karnabahar, mantar gibi sebze yemeklerinde de kullanılır.
    • Yemekler
    • Malzemeler
    • Pastırma
    • Tarifler
    5 kaynak

    Pastırma pişmiş mi pişmemiş mi?

    Pastırma, çiğ bir et ürünüdür. Antrikot ve bonfile gibi etlerin tuzlanıp, baharatlandırılıp kurutulması ve çemenlenmesiyle elde edilir. Uzmanlara göre pastırma, mümkünse doğal haliyle, yani çiğ olarak tüketilmelidir. Pastırmanın besin değerinin yok olmasına sebep olan yağda kızartma işleminden kaçınılması gerekir.
    • Yemek
    • EtÜrünleri
    • Pastırma
    5 kaynak

    En iyi yemeklik pastırma hangisi?

    En iyi yemeklik pastırma tercihi, kişisel zevklere bağlıdır. Ancak, Türkiye'de en kaliteli pastırma markaları arasında şunlar öne çıkmaktadır: Erdem Sepetçioğlu. Başyazıcı. Şahin. Germeta. Ardasan. Kavurmaoğlu. Pastırma seçerken, etin kalitesi, baharat dengesi ve üretim yöntemi gibi faktörlere dikkat edilmelidir.
    • Yemek
    • EtÜrünleri
    • Pastırma
    • GıdaÖnerileri
    5 kaynak

    Füme ve pastırma aynı şey mi?

    Füme ve pastırma aynı şey değildir, ancak pastırma bir füme et türüdür. Pastırma, sığır etinin karabiberle kaplanıp tütsülenmesiyle elde edilen bir et ürünüdür.
    • Gıda
    • EtÜrünleri
    • Pastırma
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"ltw60":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem/","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping/","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance/","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap/","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/yaozet/","title":"YaÖzet","id":"summary"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel/","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel/","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"dialogProps":{"host":"yandex.com.tr","lang":"tr","project":"neurolib","queryParams":{"exp_flags":"skin","preset":"oceania","utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fparca-ve-dilimlenmis-pastirma-farki-nedir-3708546050%3Fncrnd%3D33036","tld":"com.tr","platform":"desktop"},"className":"PortalHeader-User"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"8322707461762722232","lr":20815,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1762722247115240-10009476887825037033-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-15-BAL","lr":"20815","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"ltw6w01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"ltw61":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap/","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"ltw6w02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"ltw62":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**Parça ve dilimlenmiş pastırma arasındaki fark**, üretim ve kullanım şekillerine bağlıdır.\n\n* **Parça Pastırma**: Genellikle baton pastırmanın sonu geldiğinde, artık olarak veya yırtık şekilde, ancak lezzetli kısımlardan elde edilir [```4```](https://www.r10.net/off-topic/1961944-yemeklik-pastirma-ne-demek.html). Bu tür pastırma, normal pastırma ile aynı kaliteye sahiptir, sadece sertliği farklı olabilir [```4```](https://www.r10.net/off-topic/1961944-yemeklik-pastirma-ne-demek.html).\n\n* **Dilimlenmiş Pastırma**: Pastırma genellikle ince dilimler halinde kesilir ve doğrudan tüketilir [```5```](https://sarkoyciftlik.com.tr/pastirma). Bu dilimler, genellikle daha düzgün ve sunum için daha uygundur [```4```](https://www.r10.net/off-topic/1961944-yemeklik-pastirma-ne-demek.html).\n\nHer iki tür de aynı üretim aşamalarından geçer; ancak parça pastırma, genellikle daha az estetik görünüme sahip olabilir [```4```](https://www.r10.net/off-topic/1961944-yemeklik-pastirma-ne-demek.html).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://www.drinkfood.biz/tr/main-dishes/meat-recipes/1017017916.html","title":"Plaka & Arasındaki Fark Nedir; Dilimlenmiş Pastırma_Et...","shownUrl":"https://www.drinkfood.biz/tr/main-dishes/meat-recipes/1017017916.html","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://www.haberturk.com/pastirma-neyden-yapilir-pastirma-yaparken-icine-neler-konur-malzemeleri-nelerdir-3793502","title":"Pastırma Neyden Yapılır? Pastırma Yaparken İçine Neler...","shownUrl":"https://www.haberturk.com/pastirma-neyden-yapilir-pastirma-yaparken-icine-neler-konur-malzemeleri-nelerdir-3793502","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://www.erdemsepetcioglu.com.tr/pastirma-cesitleri-ve-hangi-yemeklerde-kullanilir","title":"Pastırma Çeşitleri ve Hangi Yemeklerde Kullanılır?","shownUrl":"https://www.erdemsepetcioglu.com.tr/pastirma-cesitleri-ve-hangi-yemeklerde-kullanilir","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://www.afiaolsun.com/pastirma-nedir-nasil-uretilir","title":"Pastırma Nedir? Nasıl Üretilir? | afiaolsun.com","shownUrl":"https://www.afiaolsun.com/pastirma-nedir-nasil-uretilir","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://www.knowway.org/tr/past%C4%B1rman%C4%B1n-nihai-k%C4%B1lavuzu-%C3%A7e%C5%9Fitleri-pi%C5%9Firme-y%C3%B6ntemleri-ve-besin-de%C4%9Ferleri","title":"Pastırmanın Nihai Kılavuzu: Çeşitleri, Pişirme Yöntemleri ve...","shownUrl":"https://www.knowway.org/tr/past%C4%B1rman%C4%B1n-nihai-k%C4%B1lavuzu-%C3%A7e%C5%9Fitleri-pi%C5%9Firme-y%C3%B6ntemleri-ve-besin-de%C4%9Ferleri","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Parça ve dilimlenmiş pastırma farkı nedir?","homeUrl":"/yacevap/","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/eturunleri","text":"EtÜrünleri"},{"href":"/yacevap/t/pastirma","text":"Pastırma"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Parça pastırma nasıl üretilir?","url":"/search?text=Par%C3%A7a+past%C4%B1rma+nas%C4%B1l+%C3%BCretilir%3F&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Parça ve dilimlenmiş pastırma arasındaki lezzet farkı nedir?","url":"/search?text=Par%C3%A7a+ve+dilimlenmi%C5%9F+past%C4%B1rma+aras%C4%B1ndaki+lezzet+fark%C4%B1&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Dilimlenmiş pastırmanın avantajları nelerdir?","url":"/search?text=Dilimlenmi%C5%9F+past%C4%B1rman%C4%B1n+avantajlar%C4%B1&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Par%C3%A7a+ve+dilimlenmi%C5%9F+past%C4%B1rma+fark%C4%B1+nedir%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"8322707461762722232","reqid":"1762722247115240-10009476887825037033-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-15-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isMacOS":false,"isEmbeddedFuturis":false,"brand":"yazeka","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"ltw6w03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"ltw63":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.erdemsepetcioglu.com.tr/en-iyi-pastirma-nasil-secilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://sucuksepeti.com.tr/blog/pastirma/iyi-pastirmanin-puf-noktalari?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sabah.com.tr/saglik/2020/11/24/pastirma-nasil-yenir-pastirma-cig-yenir-mi-nasil-pisirilir-s1?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.memurlar.net/haber/852288/iyi-pastirma-ve-sucuk-nasil-anlasilir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://fsotogaz.com.tr/en-iyi-pastirma-hangisi/?size=16&stub=1"],"header":"Pastırmanın iyisi nasıl anlaşılır?","teaser":"Pastırmanın iyisinin nasıl anlaşılacağına dair bazı özellikler: Etin kalitesi ve türü. Çemen dengesi. Kurutma süreci. Koku. Dokunarak kontrol. Ayrıca, yerel ve güvenilir üreticilerden alışveriş yapmak, tazelik ve lezzet açısından avantaj sağlar.","href":"/yacevap/c/yemek/q/pastirmanin-iyisi-nasil-anlasilir-1147051694","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"Yemek"},{"href":"/yacevap/t/urundegerlendirmesi","text":"ÜrünDeğerlendirmesi"},{"href":"/yacevap/t/et","text":"Et"},{"href":"/yacevap/t/lezzet","text":"Lezzet"},{"href":"/yacevap/t/gidabilgisi","text":"GıdaBilgisi"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.erdemsepetcioglu.com.tr/pastirma-cesitleri-ve-hangi-yemeklerde-kullanilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/pastirma-nasil-yenir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.apikoglu.com.tr/pastirma-nasil-yenir-farkli-tarifler-ve-oneriler?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ersanet.com/blog/icerik/yaratici-pastirma-tarifleri?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/pastirmali-tarifler/?size=16&stub=1"],"header":"Yemeklerde hangi pastırma kullanılır?","teaser":"Yemeklerde genellikle çemenli ve çemensiz pastırma çeşitleri kullanılır. Çemenli pastırma, ince dilimlenmiş ve baharat oranı yüksek bir pastırma türüdür. Çemensiz pastırma, daha hafif aromalı bir pastırma çeşididir. Yemeklerde kullanılan pastırma çeşitlerinden bazıları şunlardır: Pastırmalı kuru fasulye. Pastırmalı börek. Pastırmalı pide. Pastırmalı makarna. Pastırmalı pizza. Ayrıca pastırma, ıspanak, pazı, karnabahar, mantar gibi sebze yemeklerinde de kullanılır.","href":"/yacevap/c/yemek/q/yemeklerde-hangi-pastirma-kullanilir-2833954879","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemekler","text":"Yemekler"},{"href":"/yacevap/t/malzemeler","text":"Malzemeler"},{"href":"/yacevap/t/pastirma","text":"Pastırma"},{"href":"/yacevap/t/tarifler","text":"Tarifler"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ersanet.com/blog/icerik/pastirma-yemenin-en-leziz-yollari?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sabah.com.tr/saglik/2020/11/24/pastirma-nasil-yenir-pastirma-cig-yenir-mi-nasil-pisirilir-s1?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://akdenizlinakliyat.com.tr/pastirma-hangi-hayvanin-eti/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://saytasinsaat.com.tr/pastirma-yemegi-nasil-yapilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kisiyeozeldiyet.com.tr/pastirma-cig-mi-yenir-pismis-mi?size=16&stub=1"],"header":"Pastırma pişmiş mi pişmemiş mi?","teaser":"Pastırma, çiğ bir et ürünüdür. Antrikot ve bonfile gibi etlerin tuzlanıp, baharatlandırılıp kurutulması ve çemenlenmesiyle elde edilir. Uzmanlara göre pastırma, mümkünse doğal haliyle, yani çiğ olarak tüketilmelidir. Pastırmanın besin değerinin yok olmasına sebep olan yağda kızartma işleminden kaçınılması gerekir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/pastirma-pismis-mi-pismemis-mi-2553821247","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"Yemek"},{"href":"/yacevap/t/eturunleri","text":"EtÜrünleri"},{"href":"/yacevap/t/pastirma","text":"Pastırma"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.perakendekulis.com/2017/08/en-lezzetli-pastrma-hangisi.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.palivorciftligi.com/blog/icerik/en-lezzetli-ve-dogal-pastirma-cesitleri-hangileri?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://buldumz.com/en-iyi-pastirma/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://harbiyiyorum.com/turkiyenin-en-iyi-pastirma-markalari-2018/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://aksuotokurtarici.com.tr/en-iyi-pastirma-nereden-olur/?size=16&stub=1"],"header":"En iyi yemeklik pastırma hangisi?","teaser":"En iyi yemeklik pastırma tercihi, kişisel zevklere bağlıdır. Ancak, Türkiye'de en kaliteli pastırma markaları arasında şunlar öne çıkmaktadır: Erdem Sepetçioğlu. Başyazıcı. Şahin. Germeta. Ardasan. Kavurmaoğlu. Pastırma seçerken, etin kalitesi, baharat dengesi ve üretim yöntemi gibi faktörlere dikkat edilmelidir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/en-iyi-yemeklik-pastirma-hangisi-3238230151","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"Yemek"},{"href":"/yacevap/t/eturunleri","text":"EtÜrünleri"},{"href":"/yacevap/t/pastirma","text":"Pastırma"},{"href":"/yacevap/t/gidaonerileri","text":"GıdaÖnerileri"}],"imageThumbProps":{"alt":"A rustic wooden table in a Turkish kitchen displays thinly sliced, deep red pastırma from the sirloin cut, arranged neatly beside fresh herbs and warm flatbread, with a traditional copper mortar and pestle in the background.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16658558/picture-MuA9nfPBTKc9eOrIY2bZ/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.drinkfood.biz/tr/main-dishes/meat-recipes/1017057975.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.differkinome.com/articles/food/difference-between-pastrami-and-corned-beef-3.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wikipedia.org/wiki/F%C3%BCme_et?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://feeddi.com/fume-kaburga-pastirma-mi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.horecatrend.com/2024/07/15/fume-nedir-fume-et-cesitleri-nelerdir/?size=16&stub=1"],"header":"Füme ve pastırma aynı şey mi?","teaser":"Füme ve pastırma aynı şey değildir, ancak pastırma bir füme et türüdür. Pastırma, sığır etinin karabiberle kaplanıp tütsülenmesiyle elde edilen bir et ürünüdür.","href":"/yacevap/c/yemek/q/fume-ve-pastirma-ayni-sey-mi-690275935","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/eturunleri","text":"EtÜrünleri"},{"href":"/yacevap/t/pastirma","text":"Pastırma"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"ltw6w04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"ltw64":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"ltw6w05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"ltw65":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"ltw6w06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}