Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kiş Lorraine (Kış Lorraine) yapımı için gerekli malzemeler:
- 300 gr. milföy hamuru veya 1 tuzlu hazır hamur 2;
- 400 gr. pastırma 2;
- 10 gr. tereyağı 2;
- 4 yumurta 2;
- 300 gr. crème fraîche 2;
- Tuz 2;
- Karabiber 2;
- Muskat 2.
Yapılışı:
- Pastırmayı 5 dakika bir tencerede biraz su ile hafif haşlayın, soğutun, kurutun ve tereyağında hafifçe kızartın 2.
- Hamuru bir tart kalıbı içine yayın 2.
- Üstüne pastırmayı doğrayın 2.
- Yumurtaları çırpın, crème fraîche ilave edin, tuzlayın, baharat olarak karabiber ve muskat ekleyin 2.
- Bu karışımı pastırmaların üstüne dökün ve kalıbı fırına sürün 2.
- Pişirme sırasında kabarcıklar görülürse, bunları bir bıçak ile kalıbın dibine kadar delin 2.
Alternatif bir tarif:
- Tart hamuru için tereyağı küp küp kesilir, soğuk olduğundan emin olunmalıdır 3.
- Un içerisine tereyağı koyularak parmak uçları ile tereyağı una yedirilir 3.
- Kalan hamur malzemeleri eklenerek yoğurulur 3.
- Hamur 10-15 dakika buzdolabında dinlendirilir 3.
- Hamur ince açılır ve tart kalıbına yerleştirilir 3.
- Fazla kabarmaması için çatalla delikler açılır ve üzerine yağlı kağıt ile ağırlık koyulur 3.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir, ardından ağırlık kaldırılır ve 5 dakika daha pişirilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: