Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kiş Lorraine yapmak için gerekli malzemeler:
- 400 gr kısa hamurlu hamur işi 4;
- 200 gr füme pastırma 4;
- 200 gr Emmentaler peyniri 4;
- 200 gr beyaz soğan 4;
- 4 yumurta 4;
- 150 ml taze krema 4;
- 150 ml tam yağlı süt 4;
- 15 gr rendelenmiş parmesan 4;
- tuz 4;
- biber 4;
- biberiye 4;
- sızma zeytinyağı 4.
Yapılışı:
- Kurabiye hamurunu tarife göre hazırlayıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin 4.
- Yumurtaları bir kasede çırpma teli ile çırpın, parmesanı ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandırıp karıştırın 4.
- Kremayı ve sütü bir tencerede ısıtın, neredeyse kaynama noktasına getirin, ardından yumurtalara ekleyip iyice karıştırın 4.
- Beyaz soğanı çok ince olmayacak şekilde doğrayıp geniş bir tavaya dökün ve az yağla kısık ateşte kavurun, bir damla su ekleyip kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin 4.
- Pastırmayı küpler halinde kesin, soğana ekleyin ve kızartın 4.
- Brisée'yi buzdolabından geri alın ve yaklaşık 2-3 mm'lik bir tabaka halinde açın 4.
- 22-24 cm çapındaki kek kalıbının sadece tabanını pişirme kağıdıyla kaplayın ve hamuru yerleştirin 4.
- Kenarını pürüzsüz bir çarkla kesin ve yağlamadığınız kalıba iyice bastırın 4.
- Tabanını çatalın uçlarıyla delin, ardından bir parça pişirme kağıdı ve bir kat kuru fasulyeyle kaplayın 4.
- 180°C'de 15 dakika pişirin 4.
- Tabanı fırından çıkarıp kağıdı ve fasulyeleri çıkarın 4.
- Yumurta ve krema karışımını buzdolabından alıp iyice karıştırın 4.
- Pastırmayı tabana dağıtın, ardından Emmentaler'ı küpler halinde kesin 4.
- Son olarak yumurta ve krema karışımını kenardan birkaç mm kalacak şekilde kiş üzerine dökün 4.
- Tercih ettiğiniz kızartma derecesine bağlı olarak 170°C'de 30-40 dakika pişirin
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: