Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dilimlenmiş pastırmanın bozulduğunu anlamak için şu belirtilere dikkat edilebilir:
- Koku: Bozulmuş pastırma, ekşi ve keskin bir kokuya sahiptir 14.
- Renk: Taze pastırma koyu kırmızı bir renge sahipken, bozulmuş pastırma matlaşabilir, kahverengimsi veya gri bir ton alabilir 14.
- Doku: Pastırma yumuşamış, yapışkan hale gelmiş veya sertleşmiş olabilir 14.
- Leke ve kabuk: Yüzeyde lekeler veya siyah noktalar, ayrıca kurutulmuş etin dış kabuğunun kolayca ayrılması bozulduğuna işaret edebilir 4.
- Rutubet: Bozulmuş pastırmanın içinde veya yüzeyinde sıvı birikmesi, rutubet oluşması da bir belirtidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: