Profiterollü pasta yapmak için gerekli malzemeler: Profiterol hamuru için: 125 gr margarin (yarım paket); 1 su bardağı su; 1 yemek kaşığı toz şeker; 1 su bardağı un; 4 yumurta. Profiterolün iç kreması için: 2 su bardağı süt; 3 yemek kaşığı dolusu un; 1 yumurta; 4 yemek kaşığı toz şeker; 1 paket hazır kakaolu pastaban; 1 su bardağı süt (pandispanyayı ıslatmak için); 1 paket kakaolu kremşanti; 2 çay bardağı süt (kremşanti için). Yapılışı: 1. Hamur Hazırlığı: Tencereye su, yağ ve şeker alıp yağ ve şeker eriyene kadar ocakta tutun. 2. Pişirme: Hazırlanan hamuru iki tatlı kaşığı yardımıyla yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yuvarlaklar halinde dizin ve 180 derece fırında 40 dakika pişirin. 3. Krema Hazırlığı: Süt, un, yumurta ve şekeri tencereye alıp kaynayıp koyulaşana kadar pişirin. 4. Profiterollerin Doldurulması: Fırından çıkan profiteroller hafif ılıdıktan sonra sıkma torbasına koyduğunuz kremayı içlerine sıkın. 5. Pastanın Toplanması: Pandispanyanın bir yarısını pasta tabağına koyup süt ile ıslatın, kenarlarına profiterolleri dizin. 6. Süsleme ve Dinlendirme: İstenilen şekilde süsleyip 1-1,5 saat dinlendirin. Profiterollü pasta tarifi için aşağıdaki kaynaklar da kullanılabilir: