Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Profiterollü pasta yapımı için gerekli malzemeler:
- 1 paket hazır dolgu kreması 1;
- 2,5 çay bardağı soğuk süt 1;
- 6-7 profiterol topu 1;
- 1 kat hazır pasta tabanı 1;
- 1 su bardağı süt 1;
- 1 yemek kaşığı granül kahve 1;
- Muhallebi için: 2 su bardağı süt, 1 çay bardağı toz şeker, 1,5 çay bardağı un, 1 paket vanilya, 100 gr labne peyniri 1;
- Sos için: 100 ml krema, 200 gr çikolata 1.
Yapılışı:
- Dolgu kreması ve 2,5 çay bardağı soğuk sütü mikserle çırpın ve profiterol toplarının içlerini doldurun 1.
- Pasta tabanının tek katını kahve ve 1 su bardağı sütle ıslatın 1.
- 2 su bardağı süt, toz şeker, un ve vanilyayı bir tencerede sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin 1.
- Ilınınca labne peynirini ekleyin ve mikserle çırpın 1. Yarısını kekin üzerine yayın 1.
- Profiterol toplarını üzerine dizip kalan sosu üzerine gezdirin 1.
- Kremayı bir sos tenceresinde ısıtın 1. Çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın 1.
- Pastanın üzerine çikolata sosunu gezdirip servis yapın 1.
Ayrıca, dondurmalı profiterollü pasta tarifi de mevcuttur 2. Bu tarifte, profiterol hamurunun yapımı ve pastanın montajı şu şekilde yapılır:
- Su ve margarini bir tencerede kaynatın 2.
- Topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırarak unu üzerine ilave edin ve tuzunu ekleyin 2.
- İyice karıştırdıktan sonra ocaktan alıp ılınmaya bırakın 2.
- Daha sonra yumurtaları hamura tek tek ilave edip mikserle karıştırın 2.
- Hazırladığınız hamurdan bir kaşık yardımı ile minik parçalar alarak yağlanmış tepsiye yerleştirin 2.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika boyunca fırının kapağını hiç açmadan pişirin 2.
- Bu sürenin sonunda ısıyı 160 dereceye getirin ve fırının kapağını ara ara açıp havalandırarak
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: