Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Profiterollü pasta yapmak için gerekli malzemeler:
- Profiterol hamuru için:
- Profiterolün iç kreması için:
Yapılışı:
- Hamur Hazırlığı: Tencereye su, yağ ve şeker alıp yağ ve şeker eriyene kadar ocakta tutun 1. Üzerine un ekleyip 2-3 dakika pişirin 1. Hamuru başka bir kaba alıp 10-15 dakika soğumasını bekleyin 1. Soğuyan hamura teker teker 4 yumurtayı kırıp karıştırın 1.
- Pişirme: Hazırlanan hamuru iki tatlı kaşığı yardımıyla yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yuvarlaklar halinde dizin ve 180 derece fırında 40 dakika pişirin 1.
- Krema Hazırlığı: Süt, un, yumurta ve şekeri tencereye alıp kaynayıp koyulaşana kadar pişirin 1.
- Profiterollerin Doldurulması: Fırından çıkan profiteroller hafif ılıdıktan sonra sıkma torbasına koyduğunuz kremayı içlerine sıkın 1.
- Pastanın Toplanması: Pandispanyanın bir yarısını pasta tabağına koyup süt ile ıslatın, kenarlarına profiterolleri dizin 1. Profiterollerin üzerini ve ortadaki boş kısmı krem şanti ile doldurun, diğer pandispanyayı kapatıp süt ile ıslatın 1. Kalan krem şanti ile pastanın üzerini ve kenarlarını kaplayın 1.
- Süsleme ve Dinlendirme: İstenilen şekilde süsleyip 1-1,5 saat dinlendirin 1.
Profiterollü pasta tarifi için aşağıdaki kaynaklar da kullanılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: