Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yaş pasta hamuru hazırlamak için gerekli malzemeler:
- 4 adet yumurta 23;
- 1 su bardağı toz şeker 23;
- 1 su bardağı un 23;
- 1/2 su bardağı kakao (isteğe bağlı) 23;
- 1 paket kabartma tozu 23;
- 1 paket vanilin 23;
- 1/2 su bardağı süt 3;
- 1/2 su bardağı sıvı yağ 3;
- bir tutam tuz 3.
Hazırlanışı:
- Yumurtalar ile toz şekeri bir çırpma kabına alarak, mikserle yüksek devirde çırpın 2. Karışımın rengi açılmalı ve hacmi artmalıdır 2.
- Un, kakao, kabartma tozu, vanilin ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın 2. Bu karışımı, yumurtalı karışıma eleyerek ekleyin 2.
- Hazırladığınız hamuru yağlanmış ve unlanmış olan kek kalıbına dökün 2.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin 2. Pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kürdan batırabilirsiniz; eğer temiz çıkıyorsa, hamur pişmiş demektir 2.
- Pişen keki fırından çıkarın ve kalıptan çıkarmadan önce birkaç dakika soğumaya bırakın 2. Ardından kekinizi dikkatlice kalıptan çıkararak tel ızgara üzerinde tamamen soğumaya bırakın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: