Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pasta keki yapmak için gerekli malzemeler:
- 8 yumurta 1;
- 190 gr toz şeker 1;
- 1 paket vanilya 1;
- 95 gr un 1;
- 55 gr mısır unu 1;
- 45 gr eritilmiş tereyağı 1.
Yapılışı:
- Yumurta sarılarını mikserle 2-3 dakika çırpın 1.
- Şekerin yarısını ekleyip 2 dakika daha çırpın 1.
- Vanilyayı ilave edip karıştırın 1.
- Ayrı bir kasede yumurta aklarını iyice çırpın 1.
- Şekerin kalanını ekleyip katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin 1.
- Yumurta sarılarını aklara ekleyip spatula ile çırpmadan karıştırın 1.
- Un ve mısır ununu eleyerek ekleyin ve yavaşça karıştırın 1.
- Tereyağını ilave edip karışımı yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba aktarın 1.
- 180 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin 1.
- Izgara teli üzerine ters çevirerek soğumaya bırakın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: