Buradasın
Meyhane pilavının püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Meyhane pilavının püf noktaları:
- Pilavı kısık ateşte, çok fazla karıştırmadan pişirin 12. Böylece bulgurlar dağılmaz ve pilav tane tane olur 2.
- Salçanın kokusu çıkana kadar kavurun 13.
- Kiraz domates kullanılacaksa, domatesleri tavuk suyunu ekledikten sonra katın 12.
- Pilavı karıştırmadan pişirin 2. Bu şekilde domateslerin lezzeti daha iyi hissedilir 2.
- Biber salçasının acılı olması, pilava ekstra bir lezzet katar 4. Acı sevilmezse tatlı biber salçası kullanılabilir 4.
- Soğanın iyi kavrulması ve güzelce yumuşaması pilavın lezzeti açısından önemlidir 4. Ancak soğanın fazla kavrulup yakılmaması gerekir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: