Mantarlı kaşarlı köfte yapımı için gerekli malzemeler: 750 gram kıyma (dana ve kuzu karışık); 1 büyük soğan; 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi; 1 yumurta; 2 tepeleme çay kaşığı tuz; 1 tepeleme tatlı kaşığı kimyon; 1 tepeleme çay kaşığı karabiber; 3 yemek kaşığı zeytinyağı; 2 orta boy kuru soğan; 15 kültür mantarı; 1 yemek kaşığı toz şeker; 10 dilim kaşar peyniri; 2 diş sarımsak; 1 domates; 1 tatlı kaşığı kekik. Hazırlanışı: 1. Kıymayı, ince doğranmış soğanı, ceviz içini, yumurtayı, tuzu, kimyonu, karabiberi ve zeytinyağını derin bir kapta iyice yoğurun. 2. Küçük köfteler hazırlayın. 3. Mantarları temizleyip, incecik doğrayın. 4. Kuru soğanları da incecik doğrayıp, zeytinyağında hafifçe kavurun. 5. Ardından doğranmış mantarları ekleyip, şeker ve kekikle birlikte pişirin. 6. Sarımsak ve doğranmış domatesi de ekleyerek karışımı iyice pişirin. 7. Hazırladığınız köftelerin içini bu karışımla doldurun ve üzerine kaşar peyniri yerleştirin. 8. Son olarak, fırında kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis edin. Alternatif bir mantarlı kaşarlı köfte tarifi: 1. Geniş bir kapta kıymayı, rendelenmiş soğanı, yumurtayı, galeta ununu, ezilmiş sarımsakları, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kırmızı biber ve maydanozu ekleyin. 2. Tüm malzemeleri iyice yoğurun ve köfte harcını dinlenmeye bırakın. 3. Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve doğranmış mantarları ekleyin. 4. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin. 5. Pişen mantarların içine isteğe bağlı kekik ekleyin ve karıştırın. 6. Dinlenen köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayarak köfte şekli verin. 7. Her köftenin ortasına bir miktar mantar karışımını yerleştirin ve köfteleri kapatın. 8. Hazırladığınız