• Buradasın

    Mantar pate nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Mantar pate yapmak için gerekli malzemeler:
    • 2 su bardağı dilimlenmiş kültür ve kestane mantar karışımı 1;
    • 1 adet soğan 1;
    • 6 diş sarımsak 1;
    • 1 çay kaşığı kurutulmuş biberiye 1;
    • 1,5 çay kaşığı kurutulmuş adaçayı 1;
    • 1 çay kaşığı kuru kekik 1;
    • 2 yemek kaşığı soya sosu 1;
    • 1/2 çay kaşığı karabiber 1;
    • 1 çay kaşığı tuz 1;
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
    • 1/2 su bardağı ceviz içi 1;
    • 1/4 su bardağı su 1;
    • 1 adet mini baget ekmek (ince dilimlenmiş) 1;
    • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
    • 1,5 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1;
    • Taze adaçayı yaprakları 1.
    Yapılışı:
    1. Zeytinyağını bir tavada ısıtın 1.
    2. Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip birkaç dakika kavurun 1.
    3. Ardından sarımsakları ve dilimlenmiş mantarı ekleyin 1.
    4. Tuz ve baharatları ilave ederek yumuşayana kadar soteleyin 1.
    5. Ayrı bir tavada ceviz içlerini birkaç dakika kokusu çıkana kadar kavurun ve ocaktan alın 1.
    6. Pişirdiğiniz mantarı rondoya atıp cevizleri ekleyin ve karabiberi ilave ettikten sonra püre haline gelene kadar çekin 1.
    7. Kıvamını ayarlamak için gerekirse su ilave edin ve tekrar rondoda çekin 1.
    8. Servis kabına aktarın 1.
    9. Kızarmış ekmek dilimlerine sürün ve üzerlerine hafif zeytinyağı gezdirip pul biber serpin 1.
    10. Adaçayı yaprakları ile süsleyerek servis edin 1.
    Mantar pate tarifi için ayrıca yemek.com ve migrostv.migros.com.tr sitelerindeki tarifler de kullanılabilir 23.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Pate içinde ne var?

    Pate, genellikle et, ciğer ve sebzelerin karışımından yapılan bir ezmedir. İçeriğinde bulunabilecek bazı malzemeler: ördek, sülün gibi kanatlı kümes hayvanlarının ciğeri; domuz veya balık eti; sebzeler (örneğin, soğan); yağ; çeşitli otlar (örneğin, dereotu); baharatlar (örneğin, toz kişniş); şarap veya brendi. Pate, sıcak veya soğuk olarak servis edilebilir.

    Mantar kavurması içine ne konur?

    Mantar kavurması içine aşağıdaki malzemeler konur: Mantar: Genellikle kültür mantarı veya istiridye mantarı tercih edilir. Soğan: İnce doğranmış olarak eklenir. Sivri biber: 2-3 adet orta boy biber kullanılır. Domates: Bir adet domates küçük küçük doğranır. Tereyağı: 2 kaşık tereyağı kullanılır. Baharatlar: Karabiber, tuz ve isteğe bağlı olarak kırmızı pul biber eklenir. Maydanoz: Servis öncesi ince kıyılmış maydanoz eklenir. Ayrıca, su ilavesi de yapılabilir, ancak su konulmadan da pişirilebilir.