Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mantar pate yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı dilimlenmiş kültür ve kestane mantar karışımı 1;
- 1 adet soğan 1;
- 6 diş sarımsak 1;
- 1 çay kaşığı kurutulmuş biberiye 1;
- 1,5 çay kaşığı kurutulmuş adaçayı 1;
- 1 çay kaşığı kuru kekik 1;
- 2 yemek kaşığı soya sosu 1;
- 1/2 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1/2 su bardağı ceviz içi 1;
- 1/4 su bardağı su 1;
- 1 adet mini baget ekmek (ince dilimlenmiş) 1;
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1,5 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1;
- Taze adaçayı yaprakları 1.
Yapılışı:
- Zeytinyağını bir tavada ısıtın 1.
- Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip birkaç dakika kavurun 1.
- Ardından sarımsakları ve dilimlenmiş mantarı ekleyin 1.
- Tuz ve baharatları ilave ederek yumuşayana kadar soteleyin 1.
- Ayrı bir tavada ceviz içlerini birkaç dakika kokusu çıkana kadar kavurun ve ocaktan alın 1.
- Pişirdiğiniz mantarı rondoya atıp cevizleri ekleyin ve karabiberi ilave ettikten sonra püre haline gelene kadar çekin 1.
- Kıvamını ayarlamak için gerekirse su ilave edin ve tekrar rondoda çekin 1.
- Servis kabına aktarın 1.
- Kızarmış ekmek dilimlerine sürün ve üzerlerine hafif zeytinyağı gezdirip pul biber serpin 1.
- Adaçayı yaprakları ile süsleyerek servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: