Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mantar pate yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 300 g mantar (şampinyon) 2
- 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı 2
- 1 adet soğan 23
- 1 diş sarımsak 23
- 1/3 çay kaşığı muskat cevizi 2
- Tuz ve karabiber (zevkinize göre) 2
Yapılışı:
- Mantarları yıkayıp kurulayın ve ince dilimleyin 2.
- Soğanı küçük küpler halinde doğrayın ve şeffaflaşana kadar kavurun 23.
- İçine mantarları ekleyin ve 10 dakika kavurun 2.
- Doğranmış sarımsak, tuz, biber ve muskat cevizini ekleyin 2.
- Karıştırın, biraz daha pişirin ve ocağı kapatın 2.
- Elde edilen karışımı blenderda çekin ve soğumaya bırakın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: