Buradasın
Kabaklı lor peynirli börek nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kabaklı lorlu börek yapımı için gerekli malzemeler:
- 1 adet hazır yufka 1;
- 4 adet orta boy kabak 1;
- 1 su bardağı lor peyniri 1;
- Birkaç dal maydanoz, dereotu, nane, taze soğan 1;
- 1 çorba kaşığı un 1;
- 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı 1.
Hazırlanışı:
- Kabakları uzunlamasına ince şeritler halinde kesin, hafifçe tuzlayın ve süzgecin üzerinde bir iki saat suyunun süzülmesini bekleyin 1.
- Kabakları genişçe bir kaba alıp üzerine unu ilave edin ve elinizle harmanlayın 1.
- Üzerine lor peyniri ve ince kıydığınız yeşillikleri ekleyin 1.
- Bir fırın kabını hafifçe yağlayın ve yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde serin 1.
- İçine harcı koyup kenarları tekrar kapatın ve yufkanın üzerine zeytinyağı sürün 1.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 45-50 dakika pişirin 1.
Alternatif bir tarif:
- 3 adet yufka 2;
- 2 adet orta boy kabak 2;
- 200 gram beyaz peynir (veya lor peyniri) 2;
- 1 adet soğan 2;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
- 1 adet yumurta (üzeri için) 2;
- Tuz ve karabiber (isteğe göre) 2;
- Yarım çay bardağı süt (isteğe göre) 2.
Hazırlanışı:
- Kabakları rendeleyin ve suyunu sıkın 2.
- Soğanı ince ince doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun 2.
- Rendelediğiniz kabakları ekleyin ve birkaç dakika daha soteleyin 2.
- Tuz ve karabiber ile tatlandırın 2.
- Ocağı kapattıktan sonra, beyaz peyniri (veya lor peynirini) ekleyin ve karıştırın 2.
- Yufkaları tezgaha serin 2.
- Yufkanın üzerine kabaklı peynirli harcı eşit bir şekilde yayın 2.
- Yufkayı rulo şeklinde sarın ve uçlarını kapatın 2.
- Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin 2.
- Üzerine çırpılmış yumurta ve süt karışımını sürün
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: