• Buradasın

    Kabaklı lor peynirli börek nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kabaklı lor peynirli börek yapmak için gerekli malzemeler:
    • 2 adet yufka 25;
    • 2 adet orta boy kabak (rende) 2;
    • yarım su bardağı süt 2;
    • 150 gr otlu peynir 2;
    • 1 su bardağı lor peyniri 2;
    • zeytinyağı 2.
    Sosu için:
    • 1 adet yumurta 25;
    • 1 su bardağı süt 2;
    • 3 yemek kaşığı tereyağı (erimiş) 2.
    Yapılışı:
    1. Rendelenmiş kabakların suyunu sıkın 2.
    2. Tavayı ocağa alıp biraz zeytin yağı koyun ve ısıtın, suyu sıkılmış kabakları ekleyip 1-2 dakika soteleyin, ardından yavaşça sütü ekleyip çektirin 2.
    3. Kabak yumuşayınca tavayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın 2.
    4. Bir kaseye otlu peyniri rendeleyin, lor peynirini ufalayın, ılıyan kabakları ilave edip iyice karıştırın 2.
    5. Bir kasede süt, yumurta ve erimiş tereyağını çırpın 2.
    6. Pişirme kabını yağlayın, 1 bütün yufkayı üzerine serin, diğer yufkadan parçalar kopartıp sütlü karışımda ıslatarak 3 katlık bir taban hazırlayın, kabaklı karışımın yarısını ıslanmış yufkaların üzerine yayın, 3 kat daha sütlü karışımla ıslatılmış yufka parçaları yerleştirin, kalan kabakların yarısını yayın ve kalan yufkayı da sütlü karışımla ıslatarak son katı hazırlayın 2.
    7. Böreğin kenarlarından sarkan yufkayı da sütlü karışımla ıslatın 2.
    8. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirdikten sonra böreği fırından alın, birkaç dakika dinlendirin ve kalıptan çıkartarak servis edin 2.
    Ayrıca, nefisyemektarifleri.com sitesinde de kabaklı-peynirli rulo börek tarifi bulunmaktadır 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Peynirli börek malzemeleri nelerdir?

    Peynirli börek malzemeleri farklı tariflere göre değişiklik gösterebilir. İşte bazı peynirli börek tarifleri için gerekli malzemeler: 10 Dakikada Peynirli Börek: 5 adet günlük yufka; 2 yumurta; 1 su bardağı yoğurt; 1 çay bardağı süt; yarım su bardağı ayçiçek yağı; 1 yemek kaşığı nişasta; yarım paket kabartma tozu; yarım çay kaşığı tuz; 170 gram beyaz peynir; 3-4 dal maydanoz; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı tuz. Peynirli Çiğ Börek: 3 su bardağı un; 1 su bardağı su; 1 tatlı kaşığı tuz; 350 gram beyaz peynir; 1 kuru soğan; 1 tutam maydanoz; 1 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı pul biber. Peynirli ve Pastırmalı Kolay Börek: 4 yufka; 1 domates; 1 sivri biber; 5 dilim pastırma; 1 su bardağı süt; 100 gram rendelenmiş taze kaşar peyniri; 100 gram rendelenmiş eski kaşar peyniri; 100 gram rendelenmiş beyaz peynir; 1 çay bardağı su; 1 yumurta.

    Lorlu böreğin içine ne konur?

    Lorlu böreğin içine lor peyniri, sıvı yağ, ince kıyılmış maydanoz, kırmızı pul biber ve tuz konur. Ayrıca, lorlu börek yaparken iç harç için domates ve yeşil biber de kullanılabilir. Lorlu börek tariflerine şu sitelerden ulaşılabilir: yemek.com; nefisyemektarifleri.com; lezzet.com.tr.

    Kabaklı böreğe hangi peynir konur?

    Kabaklı böreğe beyaz peynir, lor peyniri veya otlu peynir eklenebilir. Ayrıca, tulum peyniri veya ezine peyniri gibi daha aromatik peynirler de tercih edilebilir.

    Peynirli böreğe hangi peynirler yakışır?

    Peynirli böreğe yakışabilecek bazı peynirler: Az yağlı, sert ve kuru peynirler. Lor peyniri. Ekşimik. Beyaz peynir. Kaşar peyniri. Tulum peyniri. Çökelek peyniri. Peynirli börek tariflerinde kullanılacak peynir, kişisel damak zevkine göre değişebilir.

    Börek yaparken peynir nasıl eritilir?

    Börek yaparken peynirin nasıl eritileceğine dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, peyniri eritmek için şu yöntemler kullanılabilir: Peynir seçimi. Isı. Parçaların ufalanması. Karıştırma. Asit ekleme. Ayrıca, peynirli börek yaparken peynirin fazla suyunun süzülerek kullanılması tavsiye edilir.

    Peynirli Börekte hangi yufka kullanılır?

    Peynirli börek yapımında hazır yufka kullanılır. Genellikle 5-6 adet yufka tercih edilir.

    En güzel peynirli börek sosu nasıl yapılır?

    En güzel peynirli börek sosu için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 1 adet maden suyu (300 ml); 3/4 su bardağı süt; 3/4 su bardağı yoğurt; 1/2 su bardağı sıvı yağ; 1 adet yumurta. Hazırlanışı: 1. Bir kaseye maden suyu, süt, yoğurt, sıvı yağ ve yumurtayı alarak güzelce çırpın ve kenara alın. 2. Böreğin içine sürmek için hazırladığınız sosu kullanacaksınız. Bu sos, peynirli börek yapımında yaygın olarak kullanılan bir tariftir. Ancak, farklı tarifler ve malzemeler de kullanılabilir.