Buradasın
Kabaklı lor peynirli börek nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kabaklı lor peynirli börek yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 adet yufka 25;
- 2 adet orta boy kabak (rende) 2;
- yarım su bardağı süt 2;
- 150 gr otlu peynir 2;
- 1 su bardağı lor peyniri 2;
- zeytinyağı 2.
Sosu için:
Yapılışı:
- Rendelenmiş kabakların suyunu sıkın 2.
- Tavayı ocağa alıp biraz zeytin yağı koyun ve ısıtın, suyu sıkılmış kabakları ekleyip 1-2 dakika soteleyin, ardından yavaşça sütü ekleyip çektirin 2.
- Kabak yumuşayınca tavayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın 2.
- Bir kaseye otlu peyniri rendeleyin, lor peynirini ufalayın, ılıyan kabakları ilave edip iyice karıştırın 2.
- Bir kasede süt, yumurta ve erimiş tereyağını çırpın 2.
- Pişirme kabını yağlayın, 1 bütün yufkayı üzerine serin, diğer yufkadan parçalar kopartıp sütlü karışımda ıslatarak 3 katlık bir taban hazırlayın, kabaklı karışımın yarısını ıslanmış yufkaların üzerine yayın, 3 kat daha sütlü karışımla ıslatılmış yufka parçaları yerleştirin, kalan kabakların yarısını yayın ve kalan yufkayı da sütlü karışımla ıslatarak son katı hazırlayın 2.
- Böreğin kenarlarından sarkan yufkayı da sütlü karışımla ıslatın 2.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirdikten sonra böreği fırından alın, birkaç dakika dinlendirin ve kalıptan çıkartarak servis edin 2.
Ayrıca, nefisyemektarifleri.com sitesinde de kabaklı-peynirli rulo börek tarifi bulunmaktadır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: