Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Doğranmış kabakların saklanması için şu adımlar izlenebilir:
- Hazırlık: Kabaklar yıkanır, temizlenir ve yapılacak yemeğe uygun şekilde doğranır 12.
- Şoklama: Doğranmış kabaklar kaynar suya atılır, 1-2 dakika bekletilir, ardından buzlu suya alınarak 3-4 dakika tutulur 12.
- Kurutma: Kabaklar, fazla suyu almak için temiz bir bez veya kağıt havlu üzerine serilir 12.
- Paketleme: Tamamen kuruyan kabaklar, hava almayacak şekilde kilitli poşetlere veya uygun kaplara yerleştirilir 12.
- Etiketleme: Poşetlerin üzerine paketleme tarihi yazılır 12.
Bu yöntemle doğranmış kabaklar, dondurucuda yaklaşık 1 yıl boyunca saklanabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: