Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Doğranmış kabakların saklanması için iki farklı yöntem önerilmektedir:
- Buzdolabında Saklama: Kabakları 2-2,5 cm parçalar halinde kesin ve bir kağıt havluyla kurulayın 1. Biraz havalandırması olan bir plastik veya kağıt torbaya koyarak buzdolabının sebze çekmecesine yerleştirin 14. Bu şekilde kabakları 5-7 gün içinde tüketmeniz önerilir 1.
- Derin Dondurucuda Saklama: Kabakları kaynar suya 2-3 dakika daldırıp ardından soğuk suya sokarak blanching işlemi yapın 2. Daha sonra iyice süzüp hava geçirmez dondurucu poşetlerine veya kaplarına yerleştirin 24. Dondurulmuş kabakları 8-12 ay boyunca dondurucuda saklayabilirsiniz, ancak en iyi lezzet ve besin değerini korumak için 6 ay içinde tüketmeniz önerilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: